ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ ζητούν από τον υπουργό Παιδείας τον διορισμό των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 που δικαιώθηκαν δικαστικά

ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ και τοπικές ΕΛΜΕ ζητούν από τον υπουργό Παιδείας τον διορισμό των εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 που δικαιώθηκαν δικαστικά

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου απέστειλε η ΑΔΕΔΥ ζητώντας τον διορισμό των εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του ΑΣΕΠ 2008 που δικαιώθηκαν δικαστικά, αλλά δεν έχουν ακόμα διορισθεί.

Οι δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί, επιτυχόντες του
διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008, περιμένουν από τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου να τηρήσει
τη δέσμευσή του πραγματοποιώντας το διορισμό τους μες στο καλοκαίρι του 2018

Οι ίδιοι επισημαίνουν:

Σε μια κοινωνία που έχει πληγεί έντονα από τις ωφελιμιστικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων Πασοκ και Νέας Δημοκρατίας, κάποιοι άνθρωποι, άνθρωποι που πίστεψαν στην αξιοκρατία και που θα μπορούσαν να είναι παιδιά όλων μας και στη θέση των οποίων αύριο μπορεί να βρεθούν νέα παιδιά, τα παιδιά μας, παραγκωνίστηκαν εξαιτίας των ανωτέρω ρυθμίσεων. Χάρη στην περίφημη απόφαση του ΣτΕ το 2015, που κρίνει αντισυνταγματικούς τους διορισμούς εκτός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, προσέφυγαν δικαστικά, διεκδικώντας το διορισμό που τους αφαιρέθηκε εξαιτίας των «ειδικών» ρυθμίσεων. 2,5 χρόνια αργότερα, από το Δεκέμβριο του 2017, δικαιώθηκαν από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών. Ενώ το ημερολόγιο δείχνει 19 Ιουνίου 2018, δηλαδή 6 μήνες μετά τις πρώτες δικαιωτικές αποφάσεις από το ΔΕΑ, οι δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί έχουν στο πλευρό τους την ίδια την ΑΔΕΔΥ η οποία έστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, διεκδικώντας το διορισμό των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών. Πλέον σύσσωμη η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και να στηρίζει τους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς, με κείμενα στήριξης που προέρχονται από περισσότερες από 30 τοπικές ελμε, την ίδια την ΟΛΜΕ αλλά και συλλόγους εκπαιδευτικών, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ.), η Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.) και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων (Π.Ε.Φ.). Την ίδια στιγμή ο Υπουργός και οι Υφυπουργοί του δηλώνουν, τόσο δημόσια όσο και σε άτυπες συναντήσεις, πως σέβονται την Ελληνική Δικαιοσύνη και οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν. Είναι επιτακτική η έκδοση ΦΕΚ διορισμού ΤΩΡΑ. Τι περιμένει ο Υπουργός κύριος Γαβρόγλου;

Δεδομένα:

• Το 1998 καθιερώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς και οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας και Πασοκ παραβίασαν επανειλημμένα το νέο για τότε αξιοκρατικό σύστημα, εξασφαλίζοντας διορισμούς εκτός του πλαισίου του διαγωνισμού, προκειμένου να ικανοποιήσουν, για ψηφοθηρικούς λόγους, εκπαιδευτικούς που είτε δε δοκιμάστηκαν είτε δοκιμάστηκαν κι απέτυχαν. Πάραυτα πολλοί απ’αυτούς ωφελήθηκαν και κατάφεραν να διοριστούν χάρη στις μη αξιοκρατικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων των προαναφερθέντων πολιτικών κομμάτων (διορισμοί με προϋπηρεσία αρχικά σε ποσοστό 25% και στη συνέχεια 40%, αργότερα προσθήκη όσων είχαν 24 και 36 μήνες προϋπηρεσία κ.ο.κ.). Μάταια οι – νέοι τότε- πτυχιούχοι αγωνίζονταν να διοριστούν και πολλοί απ’αυτούς διαπίστωναν πως ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ έμοιαζε περισσότερο με μέσο παρεμπόδισης παρά με τρόπο διορισμού. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς, ενώ προκηρύσσονταν πχ 1.000 θέσεις διορισμού, οι 250 και αργότερα οι 400 από αυτές θα πήγαιναν σε όσους δεν είχαν καν διαγωνιστεί και θα δίνονταν επιπλέον τόσες όσες αντιστοιχούσαν σε όσους είχαν κλείσει πχ τους 36 μήνες προϋπηρεσίας’ θα ήταν 1000 οι λεγόμενοι 36μηνίτες; Ε θα γίνονταν 1000 επιπλέον διορισμοί*.

• Το 2015 έμελλε να είναι κομβικής σημασίας χρονιά, αφού το ΣτΕ με την περίφημη απόφασή του επί των διορισμών (ΣτΕ 527/2015) αποφάνθηκε ότι οι διορισμοί εκτός διαγωνισμού του ΑΣΕΠ είναι αντισυνταγματικοί.

Οι αδικημένοι από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικοί που δικαιώθηκαν από το Εφετείο Αθηνών

• Μια ομάδα εκπαιδευτικών, στηριγμένη στην απόφαση του ΣτΕ, αποφάσισε να κινηθεί νομικά το 2015 και να διεκδικήσει το διορισμό που κανονικά θα είχαν εξασφαλίσει, αν οι θέσεις τους δεν είχαν δοθεί σε όσους, μη συμμετέχοντες ή αποτυχόντες, αναφέρθηκαν,

2,5 χρόνια μετά

• Από το Δεκέμβριο του 2017 έχουν αρχίσει να εκδίδονται μια σειρά από δικαιωτικές αποφάσεις που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού στους προσφυγόντες εκπαιδευτικούς σχεδόν όλων των ειδικοτήτων (ξενόγλωσσοι, μαθηματικοί, φιλόλογοι, νηπιαγωγοί, γυμναστές, φυσικοί κ.α.),

• Ο ίδιος ο κ. Γαβρόγλου έχει προβεί σε δηλώσεις λέγοντας πως όσοι έχουν δικαιωθεί από δικαστικές προσφυγές θα διοριστούν,

• Το ίδιο έχουν δηλώσει και Υφυπουργοί του Υπουργείου Παιδείας τόσο σε κατ’ιδίαν ερωτήσεις που τους απευθύνθηκαν όσο και με επίσημες ανακοινώσεις, όπως αυτή του Υπουργείου Παιδείας,

• Πλέον σύσσωμη η ελληνική κοινωνία έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος και να στηρίζει τους δικαιωθέντες εκπαιδευτικούς, με κείμενα στήριξης που προέρχονται από περισσότερες από 30 τοπικές ελμε, την ίδια την ΟΛΜΕ αλλά και συλλόγους εκπαιδευτικών, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων,

• Ενώ το ημερολόγιο δείχνει 19 Ιουνίου 2018, δηλαδή 6 μήνες μετά τις πρώτες δικαιωτικές αποφάσεις από το ΔΕΑ, οι δικαιωθέντες εκπαιδευτικοί έχουν στο πλευρό τους την ίδια την ΑΔΕΔΥ.

Η επιστολή της ΑΔΕΔΥ:

Προς:

Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Θέμα: «Διορισμός δικαιωμένων δικαστικά εκπαιδευτικών»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Κύριε Υπουργέ,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί να προχωρήσετε στο διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008.

Ταυτόχρονα, και καθώς ο αριθμός των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών είναι μικρός, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. επιμένει και απαιτεί την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΙΔΑΣ         ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΕΛΗΣ

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/19/5b2919f3cd3a18794b6d0f04.pdf

Ανάλογη ήταν και η επιστολή της Ο.Λ.Μ.Ε

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Επιθυμούμε ταυτόχρονα η Κυβέρνηση να προχωρήσει σε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, έτσι ώστε η κάλυψη των χρόνιων κενών να μην πραγματοποιείται μόνο από όσους λίγους δικαιώνονται δικαστικώς.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/19/5b291a7acd3a187b9e583c92.pdf

Το κείμενο του ΔΣ Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα αδιόριστοι εκπαιδευτικοί δικαιώνονται από την Ελληνική δικαιοσύνη, με αποφάσεις που τους διορίζουν. Από το Δεκέμβριο του 2017 μέχρι σήμερα έχει εκδοθεί από το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (ΔΕΑ) μια σειρά δικαστικών αποφάσεων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε νηπιαγωγούς, επιτυχόντες του ΑΣΕΠ του 2008. Σε κάθε περίπτωση δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν εργαζομένους πρέπει να γίνονται σεβαστές από την Πολιτεία.

Το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας απαιτεί από την Κυβέρνηση να προχωρήσει στο διορισμό των συναδέλφων που δικαιώθηκαν δικαστικά.

Ο διορισμός αυτών των συναδέλφων δεν έρχεται σε αντιπαράθεση, ούτε φυσικά επηρεάζει σε καμία περίπτωση όσους συναδέλφους ήδη διορίστηκαν μετά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ του 2008..

Ταυτόχρονα, και καθώς ο αριθμός των δικαιωθέντων εκπαιδευτικών είναι μικρός, επιμένει και απαιτεί την πραγματοποίηση μαζικών και μόνιμων διορισμών, για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2018/06/19/5b291b5dcd3a18793672c663.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter