Αδειάζουν τα κρατικά ταμεία – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από αρχές Απριλίου βάζει χέρι στο μαξιλάρι των €37 δισ. ενώ υποστηρίζει το αντίθετο

Αδειάζουν τα κρατικά ταμεία – Η κυβέρνηση Μητσοτάκη από αρχές Απριλίου βάζει χέρι στο μαξιλάρι των €37 δισ. ενώ υποστηρίζει το αντίθετο

Οι αριθμοί για την ελληνική οικονομία άρχισαν να δείχνουν ύφεση από τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης χρονιάς. Η κατάσταση επιδεινώθηκε και τα στοιχεία του Φεβρουαρίου, πριν κτυπήσει η πανδημία τη χώρα μας, δείχνουν την άθλια δημοσιονομική κατάσταση του κράτους, καθώς τα χρέη του φτάνουν το απίστευτο ποσό των €2,171 δισ., το οποίο αντιστοιχεί στο 1,2% του ΑΕΠ.

Με υπόλοιπο υψηλότερο απ’ ό,τι στο τέλος του 2019, του 2018 και του 2017 καθώς το δημόσιο έχει εκκρεμείς και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από επιστροφές φόρων 632 εκατ. ευρώ και οι φορείς της γενικής κυβέρνησης έχουν χρέη και οφειλές 1,593 δισ. ευρώ, γίνεται φανερό το ποιόν της διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη από τον Ιούλιο του 2019. 

Το μαξιλάρι των €36,6 δισ. που είχε κληρονομήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τον Μάρτιο δεν είχε χρησιμοποιηθεί. Ούτε καν το «μαλακό» μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων που φτάνουν το ποσόν των 12-14 δισ. ευρώ. Η οικονομία κρατούσε παρά τη δραματική επιδείνωση των τελευταίων εννέα μηνών από τη διαχείριση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός και το οικονομικό του επιτελείο (Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης) ανακοίνωσαν τέσσερις δέσμες μέτρων υποτίθεται για να βοηθήσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ότι δεν θα πειραχθεί ούτε ευρώ από το μαξιλάρι και αυτό θα το κρατούσαν για το μέλλον στην περίπτωση που τα πράγματα εξελίσσονταν χειρότερα.

Μία όμως είδηση στο ΑΠΕ καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την κοροϊδία τους απέναντι στον ελληνικό λαό.

Κύκλοι λοιπόν του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψαν ότι η χρησιμοποίηση του μαξιλαριού άρχισε από τον Απρίλιο για την χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που έχουν ανακοινωθεί ενώ επιβεβαιώνουν ότι το μαξιλάρι αυτό είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο.

Σε ότι αφορά το «σκληρό» μαξιλάρι των €15,7 δισ.  αναφέρουν πως είναι δεσμευμένο από τον ESM και είναι κατατεθειμένο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Και βέβαια χωρίς να γνωρίζει κανένας που και πόσα από αυτά έχουν ήδη διοχετευτεί.

Ολοι πλέον καταλαβαίνουν ότι η διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας στους μόλις εννέα μήνες της διακυβέρνησής της στέλνει την ελληνική οικονομία στα «βράχια» και ουσιαστικά σε ένα νέο μνημόνιο. Γίνεται φανερό γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συζητήσει τα μέτρα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί απλώς είχε αφήσει ήδη τα ταμεία του κράτους άδεια και δεν μπορεί πλέον να χρηματοδοτήσει κανένα επιπλέον μέτρο. Ετσι εξηγείται και η εσπευσμένη έξοδος στις αγορές εν μέσω πανδημίας και παγκόσμιας οικονομικής κρίσης για να βρεθούν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ..

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter