Άδειασε Άδωνη και Μαραβέγια ο Σκυλακάκης για την έγκριση επενδύσεων… με αέρα

Άδειασε Άδωνη και Μαραβέγια ο Σκυλακάκης για την έγκριση επενδύσεων… με αέρα

Σε ένα τεράστιο άδειασμα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη προχώρησε σήμερα από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης σε ότι αφορά την υπόθεση με την έγκριση των επενδυτικών σχεδίων της εταιρείας συμφερόντων της συζύγου του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μαραβέγια. Προ ολίγων ημερών, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, είχε φροντίσει να παρέχει κάλυψη στον βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Μαραβέγια, σε ότι αφορά την έγκριση να ληφθεί μέσω του αναπτυξιακού νόμου κρατική επιχορήγηση 4 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για δύο επενδύσεις συνολικού κόστους περισσότερων από 11 εκατομμύρια ευρώ σε εταιρεία της συζύγου του τελευταίου.

Και το έπραξε αυτό, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι η όλη υπόθεση αποτελεί μια «ασήμαντη ιστορία», καθώς τα επίμαχα επενδυτικά σχέδια δεν είχαν λάβει έγκριση και είχαν αναρτηθεί μόνο «στον προσωρινό πίνακα». Κάτι που όπως αποκάλυψε το Documento δεν ισχύει, αφού τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια της εταιρεία Αποκατάσταση Μ.ΙΚΕ. της συζύγου του Κ. Μαραβέγια είχαν αναρτηθεί στον οριστικό πίνακα. Από την πλευρά του, ο ίδιος ο Κ. Μαραβέγιας δήλωσε ότι στον φάκελο που κατέθεσε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων –ο οποίος και εγκρίθηκε-, δεν υπήρχαν ούτε εγγυήσεις που πιστοποιούσαν ότι είχε τα ίδια κεφάλαια για να καλύψει το υπόλοιπο της επένδυσης, ούτε πως είχε λάβει έγκριση ή πρόθεση έγκρισης από τράπεζα για τη λήψη δανείου. Ασχέτως αν αυτές ακριβώς τις εγγυήσεις προβλέπει ο νόμος προκειμένου μια επένδυση να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο.

Σαν να μην έφταναν όμως όλα αυτά, σήμερα ήρθε και το χτύπημα από τον  Θ. Σκυλακάκη, ο οποίος κράτησε σαφείς αποστάσεις, τόσο από τον Αδ. Γεωργιάδη, όσο και από τον Κ. Μαραβέγια . Πιο συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σε ενημέρωση που παρείχε σχετικά με την πορεία υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «όταν κάποιος καταθέτει ένα επενδυτικό σχέδιο, συνήθως έχει προσυνεννοηθεί με τις τράπεζες, δηλαδή έχει μια καταρχήν σύμφωνη γνώμη ότι μπορεί να καταθέσει την πρότασή του και αυτή έχει νόημα».

Και μπορεί το «Ελλάδα 2.0.» σε αντίθεση με ότι αφορά την έγκριση επενδυτικών σχεδίων μέσω του αναπτυξιακού νόμου να απορροφά ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, εντούτοις είναι φανερό ότι σε οποιαδήποτε περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει έγκριση επένδυσης χωρίς να έχει διασφαλιστεί ότι μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του κόστους. Πρόκειται για κάτι προφανές, που επιβεβαιώθηκε και σήμερα δια στόματος του Θ. Σκυλακάκη ο οποίος προέβη στη συγκεκριμένη δήλώση. Μια δήλωση η οποία εφόσον ληφθεί υπόψη ότι έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης που αφορά τον Κ. Μαραβέγια, αλλά και όσα έχουν δηλώσει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Α. Γεωργιάδης, μόνο ως ένα ξεκάθαρο άδειασμα μπορεί να θεωρηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη: Ο Μαραβέγιας έκλεισε αγορά κλινικής για 1,3 εκατ. ευρώ

Ευθύνες Άδωνη από την κυβέρνηση για τις business Μαραβέγια με τον Αναπτυξιακό Νόμο, μετά την αποκάλυψη του Documento

Ευθύνες Άδωνη από την κυβέρνηση για τις business Μαραβέγια με τον Αναπτυξιακό Νόμο, μετά την αποκάλυψη του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter