«Άδειασε» Κουμουτσάκο και Κικίλια ο Μητσοτάκης για την παλινωδία των 12 ν.μ. στο Ιόνιο

«Άδειασε» Κουμουτσάκο και Κικίλια ο Μητσοτάκης για την παλινωδία των 12 ν.μ. στο Ιόνιο

Διέξοδο δια της διάχεισης των ευθυνών του σε υπουργικά στελέχη βρήκε ο πρωθυπουργός με φόντο την αντιφατική στάση της ΝΔ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Απαντώντας στα ευθεία πυρά του Αλέξη Τσίπρα για τις εμπρηστικές δηλώσεις των κ.κ. Κικίλια και Κουμουτσάκου την περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ανακοινώσει την πρόθεση επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε αποστάσεις από τους σημερινούς υπουργούς και τότε τομεάρχες της ΝΔ.

«Είναι αλήθεια ότι το 2018 υπήρχαν στη ΝΔ απόψεις και σκέψεις για το κατά πόσο αυτή η επέκταση σε εκείνη τη χρονική συγκυρία θα ήταν ωφέλιμη» είπε αρχικά και πρόσθεσε εμφατικά ότι δεν πρόσεξε να ανέσυρε ο πολιτικός του αντίπαλος κάποια δική του δήλωση. «Εγώ, δεν είχα τοποθετηθεί επειδή αντιλαμβανόμουν την περιπλοκότητα του ζητήματος» αντέτεινε, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τους σημερινούς υπουργούς και τότε τομεάρχες της ΝΔ, τους οποίους εμμέσως αποκάλεσε μικρόνοες.

Εύλογα, λοιπόν, εγείρονται τα ερωτήματα γιατί τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν «μάζεψε» τις καταγγελτικές δηλώσεις των τομεαρχών του ή γιατί δεν τους απέτρεψε να προβούν σε αυτές, αφού -όπως είπε- ο ίδιος αντιλαμβανόταν «την περιπλοκότητα του ζητήματος».

«Ούτε αρχηγός κόμματος του 3%»

Σχολιάζοντας το ηχηρό «άδειασμα» που επιφύλασσε ο Κυρ. Μητσοτάκης στους υπουργούς του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπέρανε πως τέτοια στάση φαντάζει ανεύθυνη ακόμα και για αρχηγό κόμματος που μετά βίας εξασφάλισε το μίνιμουμ ποσοστό εισόδου στη Βουλή. Πόσο μάλλον, για έναν πρωθυπουργό.

«Μου έκανε τρομαχτική εντύπωση ότι ενώ όλα τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας, τότε, είχαν βγει απέναντι, εσείς λέτε τώρα: ¨Εγώ, δεν το είπᨻ επισήμανε και συνέχισε λέγοντας: «Διαχωρίζετε τη θέση σας με πολύ μεγάλη ευκολία από τους τομεάρχες σας. Διαχωρίζετε τον εαυτό σας από τα στελέχη του κόμματός σας λες και δεν ήσασταν πρόεδρος του κόμματος ή συνειδητά τους αφήνατε να τα λένε ενώ εσείς είχατε άλλη άποψη».

Εξέφρασε δε τον φόβο πως αν ακολουθεί σήμερα αυτήν την πρακτική ο κ. Μητσοτάκης, το ίδιο θα πράξει και στο μέλλον. «Θα τους αφήνει να εκτίθενται με δηλώσεις που ξέρει πως δεν έχουν βάση και έρεισμα και την τελευταία στιγμή θα βγει και θα πει: ¨Εγώ, δεν το είπα. Είπα άλλα¨. Αυτό δεν είναι στάση ευθύνης και δεν μπορείτε να λέτε αυτά τα πράγματα από τη θέση του πρωθυπουργού» διαπίστωσε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε ζητώντας από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter