«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

«Άδειασε» Μητσοτάκη ο Κοντολέων στην Εξεταστική: «Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη»

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ότι αν του δινόταν η ευκαιρία, θα ξανά έδινε έγκριση για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Δείτε επίσης: Αμετανόητος ο Κοντολέων εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική: «Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε…»

«Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια» φέρεται να είπε σε σχέση με την παρακολούθηση του Ν. Ανδρουλάκη τη στιγμή που ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι παραιτήσεις Κοντολέοντα – Δημητριάδη έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς.

Επιπλέον, ο Π. Κοντολέων φέρεται να ισχυρίστηκε πως θα ξαναέκανε επισύνδεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ γιατί -όπως φέρεται να είπε- υπήρχαν «σοβαρά στοιχεία», τα οποία αρνείται να αποκαλύψει επικαλούμενος το απόρρητο.

«Δεν ξέρω από πού το έμαθαν»

Ένα σημείο που αναμένεται να προκαλέσει θόρυβο είναι πως -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει πώς οι Κυρ. Μητσοτάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης και Γρηγόρης Δημητριάδης έμαθαν για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την πηγή της πληροφόρησης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, φέρεται να αποσαφήνισε πως ουδέποτε ενημέρωσε τους τρεις προαναφερθέντες και γι΄ αυτό αγνοεί πώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα αναφορικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Υπέγραφε και ο Γκρίζης»

Κατά τις πληροφορίες, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε πως το μεγαλύτερο μέρος των επισυνδέσεων το υπέγραφε και ο Ά υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλειος Γκρίζης, με καλά ενημερωμένες πηγές να επισημαίνουν πως ο Π. Κοντολέων άφησε να εννοηθεί πως ο συγκεκριμένος υποδιοικητής υπέγραψε και την επισύνδεση Ανδρουλάκη.

«Πέρασε» και από την αμερικανική πρεσβεία

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Π. Κοντολέων φέρεται να παραδέχθηκε πως πριν αναλάβει καθήκοντα στην εταιρία security «G4S», είχε εργαστεί στην αμερικανική πρεσβεία, γεγονός που προσθέτει ένα ενδιαφέρον δεδομένο για τους λόγους που οδήγησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον επιλέξει στη συγκεκριμένη ευαίσθητη θέση.

Αμετανόητος ο Κοντολέων εκθέτει κι άλλο τον Μητσοτάκη στην Εξεταστική: «Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter