Άδειασε την κυβέρνηση ο Σχοινάς: Πρέπει να βρεθεί λύση για το ΑΜΚΑ των προσφύγων

Χωρίς περιστροφές ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν κράτησε σαφείς αποστάσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την χορήγηση ΑΜΚΑ σε αιτούντες άσυλο.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ο Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι αντιλαμβάνεται την ευαισθησία της «αριστερής πτέρυγας» για την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και μεταναστών.

Και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει ιδεολογικό πρόβλημα, πρέπει να βρεθεί μια λύση που να συνδέεται με το ΑΜΚΑ. Μαθαίνω είναι σε εξέλιξη και το υποστηρίζω ένθερμα. Η ευρωπαϊκή διαχείριση καλύπτει την ισότιμη πρόσβαση προσώπων στις υπηρεσίες που χρειάζονται».

Απ’ ό,τι φαίνεται μετά την επανίδρυση του -καταργημένου πριν περίπου επτά μήνες- υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η κυβέρνηση θα πρέπει να αναθεωρήσει και την απόφασή της να αφαιρέσει το δικαίωμα χορήγησης ΑΜΚΑ στους αιτούντες άσυλο. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.