«Άδειασμα» επί έδρας από τη Λεπενιώτη στην Οικονόμου – Στο μικροσκόπιο η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης

«Άδειασμα» επί έδρας από τη Λεπενιώτη στην Οικονόμου – Στο μικροσκόπιο η ορθότητα της εισαγγελικής πρότασης

Σε μια κίνηση που όμοιά της είναι δύσκολο να εντοπιστεί στα δικαστικά χρονικά, η πρόεδρος του δικαστηρίου Μαρία Λεπενιώτη «άδειασε» την εισαγγελέα Αδαμαντία Οικονόμου σε σχέση με την προκλητική χθεσινή πρόταση, που προέβλεπε τη χορήγηση αναστολής εκτέλεσης των ποινών όλων των καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής, πλην του Γιώργου Ρουπακιά.

Στην αρχή της διαδικασίας, η κ. Λεπενιώτη δήλωσε ότι υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να διευκρινιστούν στην εισαγγελική πρόταση. Συγκεκριμένα αναφέθηκε στο γεγονός ότι η εισαγγελέας είπε χθες πως «τα ποινικα μητρώα των βουλευτών είναι λευκά πλην του Μιχαλολιάκου που καταδικάστηκε το ’89, και των Αλεξόπουλου, Γρέγου, Μπούκουρα, Μίχου που έχουν καταδικαστεί για ήσσονος σημασίας πράξεις». Η κ. Λεπενιώτη υπενθύμισε ονομαστικά τους καταδικασθέντες που έχουν ποινές καθείρξεως για σοβαρές πράξεις.

«Κατά τούτο κρίνει το δικαστήριο ότι πρέπει να συμπληρωθεί η εισαγγελική πρόταση», τόνισε η Μαρία Λεπενιώτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ζήτημα της παραβίασης των περιοριστικών όρων του Γιάννη Λαγού, υποστηρίζοντας ότι έχει έρθει στην γνώση του δικαστηρίου βούλευμα που λέει ότι ο Λαγός συνελήφθη για παραβίαση των όρων της αποφυλάκισής του.

Τον λόγο έλαβε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου, ενώ ακολούθησε ο εξής διάλογος όπως τον κατέγραψε το Golden Dawn Watch:

Εισ: Σχετικά με το ποινικό μητρώο του Μιχαλολιάκου ουδέποτε είπα ότι ήταν ήσσονος απαξίας.

Πρ: Δεν είπα αυτό. Είπα για τους υπολοιπους.

Εισ: Γιατί αυτό ειπώθηκε. Είπα ότι τελέστηκε η πράξη το 1979 και «ήσσονος ποινικής απαξίας» για τα ονόματα που αναφέρατε.

Πρ: Το θέμα δεν το έθεσα εκεί. Ακόμα και για αυτούς που έχουν κάθειρξη δεν έχουμε πρόταση!

Εισ: Εγω αναφέρομαι σε αυτούς που έχουν λευκό ποινικό μητρώο…

Πρ: Για τους άλλους τι προτείνετε;

Εισ: Το είπα ότι δεν έχουν λευκό ποινικό μητρώο, ότι έχουν εκτίσει ποινές κάθειρξης, έχουν αποφυλακιστεί και τηρούν τους όρους που τους έχουν επιβληθεί.

Πρ: Ναι… Άρα και η πρότασή σας ειναι και για τους υπόλοιπους που είπα;

Eισ : Ανέφερα αποκλειστικά αυτούς που είχαν λευκό, τους άλλους εννοείται ότι δεν είχαν, Αγριογιάννης, Στεργιόπουλος, Λιακόπουλος που έχουν ποινές κάθειρξης, έχουν βγει & τηρούν τους όρους.

Πρ: & άρα η πρότασή σας & για αυτούς είναι να ανασταλεί παρά τις ποινές που έχουν και για το ύποπτο φυγής;

Εισ: Να ανασταλεί ναι.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Λαγού, ο συνήγορός του Αλέξανδρος Αλεξιάδης ζήτησε να παρέμβει, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει νεότερο βούλευμα του 2019 που λέει ότι οι όροι δεν έχουν παραβιαστεί.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η Μαρία Λεπενιώτη να διακόψει τη διαδικασία για αύριο στις 11 το πρωί, ώστε επιμελεία Εισαγγελίας να αναζητηθεί τυχόν βούλευμα για τον Λαγό.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, η κίνηση της Μαρίας Λεπενιώτη να αμφισβητήσει ανοιχτά την εισαγγελική πρόταση, δείχνει ότι το δικαστήριο δεν είναι διατεθειμένο να χορηγήσει αναστολές με την ίδια ευκολία που το έκανε στην πρότασή της η Αδαμαντία Οικονόμου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter