Άδειασμα και από τον Δένδια σε Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό των 12 μιλίων»

Άδειασμα και από τον Δένδια σε Χρυσοχοΐδη για τον «εθνικισμό των 12 μιλίων»

Αναταραχή έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο «εθνικισμός των 12 μιλίων» του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με τον Νίκο Δένδια να αδειάζει κι εκείνος με την σειρά του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Είχαν προηγηθεί ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος, και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Παίρνοντας το λόγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών, ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Ν. Δένδια να τοποθετηθεί για την «κόκκινη» γραμμή των 6 μιλίων του Γιώργου Γεραπετρίτη και «το ανεκδιήγητο που είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης ότι είναι εθνικισμός η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια». «Έχετε υποχρέωση να πάρετε θέση κ. Δένδια…» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν ήρθα εγώ εδώ ούτε για να διαπληκτιστώ, ούτε για να αρχίσω την κοκορομαχία, ούτε για να επαναλάβω πάγιες εθνικές θέσεις που όλοι στηρίζετε και όλοι υπερασπίζεστε» απάντησε αδειάζοντας με το γάντι τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και στη συνέχεια πρόσθεσε μία φράση που μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως: «Θα παρακαλέσω επειδή ακριβώς όλοι αντιλαμβάνονται πλήρως την κρισιμότητα των στιγμών, αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα του κόμματος επί της τοποθέτησής μου, να μην με προκαλούν επ΄ αυτού».

Εννοούσε τη ΝΔ όταν αναφερόταν στην «κρισιμότητα του κόμματος» ή το πόσο σημαντικό είναι να μην σηκωθούν περαιτέρω οι τόνοι και γι΄ αυτό προσέχει μέχρι και τα σημεία στίξης; Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ούτε ο Γ. Γεραπετρίτης, ούτε ο Μ. Χρυσοχοΐδης προέρχονται από τη Δεξιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter