«Άδειασμα» Λοβέρδου από ΠΑΣΟΚ μετά τον σάλο από την διαρροή απόρρητων εγγράφων

«Άδειασμα» Λοβέρδου από ΠΑΣΟΚ μετά τον σάλο από την διαρροή απόρρητων εγγράφων

Αποδοκιμασίες από όλες τις πλευρές του Κοινοβουλίου -ακόμα και από το κόμμα του- δέχτηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος για τη διαρροή απόρρητων εγγράφων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Νίκος Βούτσης στους Κοινοβουλευτικούς Συντάκτες.

Τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής σχετικά με τη διάσκεψη των προέδρων αναφορικά με την αναβολή της συζήτησης της Επίκαιρης Επερώτησης της ΝΔ για τον Πάνο Καμμένο και την πώληση οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο Νίκος Βούτσης χαρακτήρισε ακατανόητη την πράξη του Ανδρέα Λοβέρδου να καταθέσει στη συζήτηση για την κύρωση του απολογισμού του οικονομικού έτους 2015 διαβαθμισμένα έγγραφα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

«Το γνωρίζετε όλοι πόσο μάλλον ένας καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου πως για να αποχαρακτηριστούν απόρρητα έγγραφα πρέπει να περάσουν 30 χρόνια» είπε απευθυνόμενος στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον Ανδρέα Λοβέρδο. Τόνισε πολλάκις πως «δεν εγέρθησαν αντιρρήσεις» από καμία πλευρά για τον απόρρητο χαρακτήρα των εγγράφων που αφορούσαν την πώληση πολεμικού υλικού στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας. Ως εκ τούτου, ακόμα και οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής δεν προσπάθησαν να υπερασπιστούν την πράξη του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης, ο κ. Βούτσης αποκάλυψε πως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Θανάσης Θεοχαρόπουλος ζήτησαν πρόσβαση στα διαβαθμισμένα έγγραφα, με τον πρόεδρο της Βουλής να μοιάζει πιο επικριτικός για την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου της ΝΔ, καθώς αιτιολόγησε ότι ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ ίσως ήθελε «να διανθίσει την επιχειρηματολογία του».

Επαίνεσε δε τους χειρισμούς του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος προέδρευε της διαδικασίας όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος κατέθεσε στα πρακτικά τα απόρρητα έγγραφα. Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης φρόντισε απευθείας να σφραγιστούν σε φάκελο τα συγκεκριμένα έγγραφα προκειμένου να μην έχει κανένας άλλος πρόσβαση. Επιπλέον, ανέφερε πως τα έγγραφα αυτά παραδόθηκαν στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Μιχάλη Καλογήρου.

«Δευτέρα απόγευμα η συζήτηση της Επίκαιρης Επερώτησης»

Ως προ το ζήτημα της μετάθεσης της συζήτησης για την Επίκαιρη Επερώτηση της ΝΔ, ο Νίκος Βούτσης τόνισε πως κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η διαδικασία να διεξαχθεί το απόγευμα της Δευτέρας χωρίς να διευκρινίζει την ώρα.

Κατά τα λόγια του προέδρου της Βουλής, το ΚΚΕ αποχώρησε από τη διαδικασία, οι δύο εκπρόσωποι του Ποταμιού υπερψήφισαν, ενώ από πλευράς ΑΝΕΛ ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος ψήφισε «παρών» και ο Δημήτρης Καμμένος υπέρ. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter