«Άδειασμα» Μαγιορκίνη στην κυβέρνηση – Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση των συναθροίσεων

«Άδειασμα» Μαγιορκίνη στην κυβέρνηση – Η Επιτροπή δεν εισηγήθηκε την απαγόρευση των συναθροίσεων

Ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε εμμέσως ότι δεν υπήρξε εισήγηση της Επιτροπής για το μέτρο απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, παρά τα όσα διατεινόταν η κυβέρνηση και η αστυνομία.

Έχοντας ως πρόσχημα την «προστασία της δημόσιας υγείας», η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη του -χουντικής έμπνευσης μέτρου- που αφορά την απαγόρευση των συναθροίσεων για το διάστημα 15-18 Νοεμβρίου, με την αστυνομία να ρίχνει στη συνέχεια το «μπαλάκι» στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί για το ζήτημα, μετά από ερώτηση της Ιοκάστης Αλειφεροπούλου, στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης προχώρησε σε… άδειασμα του κυβερνητικού αφηγήματος περί σχετικής εισήγησης. Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η Επιτροπή το μόνο που έχει τονίσει και μάλιστα «κατ επανάληψη» είναι η αποφυγή του συγχρωτισμού, υπογραμμίζοντας πως: «Τα υπόλοιπα αφορούν αποφάσεις της Πολιτείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως αναγράφεται και στο ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύονται οι αποφάσεις για τις συναθροίσεις, ελήφθη υπ όψιν η: «από 4.11.2020 γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο από το 18:05 την απάντηση του Γκίκα Μαγιορκίνη

Η απόφαση για την απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ, εξετάζοντας την προσφυγή του γραμματέα του ΜέΡΑ 25, Γιάνη Βαρουφάκη, του Σωματείου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και του Πολίτη, καθώς και δύο πολιτών, για την ακύρωση της απόφασης.

Η δικαιοσύνη άναψε «πράσινο φως» στην εν λόγω απόφαση επικαλούμενη «λόγους δημοσίου συμφέροντος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter