«Άδειασμα» Οικονόμου σε Κυρανάκη για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

«Άδειασμα» Οικονόμου σε Κυρανάκη για την αστυνόμευση στα πανεπιστήμια

Άδειασμα ετοίμασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στον γαλάζιο βουλευτή, Κωνσταντίνο Κυρανάκη, ο οποίος συχνά πυκνά έχει λειτουργήσει ως «λαγός» ακροδεξιών πρακτικών του κυβερνώντος κόμματος. Στα πλαίσια της ενημέρωσης Τύπου των πολιτικών συντακτών ο πρώτος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του δεύτερου κάνοντας λόγο για «προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων» και για συμπεριφορά που δεν αρμόζει σε βουλευτή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αφορμή για την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποτέλεσε μια ανάρτηση την οποία ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης πραγματοποίησε από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή τα πανεπιστήμια και την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, παίρνοντας θέσεις πολύ δεξιότερες ακόμα και από εκείνες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Εκεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωνε «λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μας φταίει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ για την άθλια εικόνα παρακμής σε φοιτητικές εστίες και Πανεπιστήμια», αφήνει σαφείς αιχμές από τα δεξιά, προς το υπουργείο Παιδείας για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Στο κάδρο της πολιτικής κριτικής του τοποθέτησε την κοινή γραμμή Κεραμέως – Θεοδωρικάκου υπογραμμίζοντας πως «είμαστε 3,5 χρόνια κυβέρνηση και συζητάμε ακόμα τα ίδια πράγματα. Οι βουλευτές ψηφίζουμε νόμους για τα Πανεπιστήμια ξανά και ξανά, οι οποίοι δεν εφαρμόζονται στην πράξη».

«Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση του τι πληρώνουμε ως φορολογούμενοι με την παρεχόμενη υπηρεσία. Η ψευδαίσθηση του “δωρεάν” δημιουργεί μηδενικό σεβασμό και λογοδοσία. Όμως καθόλου δωρεάν δεν είναι ούτε η Παιδεία, ούτε η Υγεία ούτε όλα τα υπόλοιπα. Κάποιοι πληρώνουν για να είναι “δωρεάν” για άλλους που δεν τα σέβονται», εκσφενδόνισε εν μέσω του ακροδεξιού του παραλληρήματος ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Ουσιαστικά όχι μόνο υποστήριξε την ύπαρξη και την κατασταλτική βία της αστυνομίας σε έναν χώρο που θα έπρεπε να προάγει την γνώση και όχι τον φόβο, αλλά στάθηκε υπέρ της μετατροπής του χαρακτήρα του από δημόσιο σε ιδιωτικό, στην προσπάθειά του να σταθεί αντάξιος της γαλάζιας ροπής στις ιδιωτικοποιήσεις.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την ανάρτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εύκολη κριτική σε όσους έχουν την ευθύνη στο πεδίο, δεν είναι συμπεριφορά που ταιριάζει σε βουλευτές της παράταξής μας. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι έχει σχέδιο και βούληση και πετυχαίνει σημαντικά αποτελέσματα στην αναβάθμιση των πανεπιστημίων και στην ασφάλεια. Έχουμε κερδίσει σημαντικές ιδεολογικές μάχες και πετύχαμε σημαντικά πράγματα, όπως η κατάργηση του ασύλου και η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είναι άδικο να ασκείται κριτική και να μηδενίζεται μια σημαντική προσπάθεια».

Από το σχόλιο του θα μπορούσαν να προκύψουν ανησυχητικά συμπεράσματα. Για παράδειγμα θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί πως η κυβέρνηση προσπαθεί δημόσια να αποστασιωποιηθεί από απόψεις που στην πραγματικότητα καλλιεργεί προεκλογικά.

Διαβάστε επίσης: 

Χωρίς κάλυψη Τσιόδρα η κριτική στη μελέτη Λύτρα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Σκάνδαλο υποκλοπών: Κυβερνητικό «κρυφτό» για την εισαγγελέα της ΕΥΠ Βασιλική Βλάχου (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter