«Άδειασμα» Ρήγα σε Στουρνάρα: Να προσέχει και να μην ασκεί πολιτική

«Άδειασμα» Ρήγα σε Στουρνάρα: Να προσέχει και να μην ασκεί πολιτική

Σκληρή κριτική στον Γιάννη Στουρνάρα άσκησε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Ρήγας, με φόντο και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, στα οποία τοποθετήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο κεντρικός τραπεζίτης έχει εσωτερικεύσει τα πολιτικά λάθη που έχει κάνει και δεν μπορεί να προσπαθεί να τα δικαιολογήσει τώρα που είναι διοικητής της ΤτΕ.

Όπως είπε στον Real FM ο Παναγιώτης Ρήγας, «ο κεντρικός τραπεζίτης θα πρέπει να είναι προσεκτικός και να μην ασκεί πολιτική. Όταν υπάρχουν από θεσμικούς παράγοντες και μάλιστα, από αυτούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα -ξέρετε πόσο η επιτροπεία έχει επηρεάσει πολλά πράγματα- αυτές οι παρατηρήσεις μέσα από τον έλεγχο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των θεσμών, δεν μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης να ασκεί διαφορετική πολιτική».

«Δυστυχώς», συνέχισε ο ίδιος, «η ανεξαρτησία είναι πάντα εντός εισαγωγικών, είτε των ανεξάρτητων αρχών, είτε των διοικήσεων τραπεζών. Εμείς ασκούμε μία πολιτική στον αντίποδα. Αν δεν αρέσει, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να ασκούν πολιτική αυτοί που είναι θεματοφύλακες της οικονομίας του κράτους».

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Στουρνάρας ήταν και υπουργός Οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι έχει εσωτερικεύσει και τα πολιτικά λάθη που έχει κάνει. Δεν μπορεί να προσπαθεί να τα δικαιολογήσει τώρα που είναι κεντρικός τραπεζίτης. Είναι άλλος ο θεσμικός του ρόλος».

Στο ερώτημα αν θεωρεί ότι ο διοικητής της ΤτΕ υπερβαίνει τον θεσμικό του ρόλο με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Είναι πολλές από τις δηλώσεις του, που έχουν το στοιχείο πολιτικής και όχι θεσμικής παρέμβασης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter