«Άδειασμα» Τσακαλώτου στη ΝΔ: «Αφού είναι εναντίον μου η πρόταση δυσπιστίας, θα την υπερψηφίσετε και εσείς» (Video)

«Άδειασμα» Τσακαλώτου στη ΝΔ: «Αφού είναι εναντίον μου η πρόταση δυσπιστίας, θα την υπερψηφίσετε και εσείς» (Video)

«Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος είναι ότι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πολιτική για την στέγαση» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και Συντονιστής του Οικονομικού Κύκλου, μιλώντας σήμερα στο βουλή, για να προσθέσει με νόημα πώς «η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρό καρύδι και σύντομα θα βγει στην επιφάνεια».

Ανάμεσα στα άλλα που είπε κατά την ομιλία του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ξεχώρισαν τα ακόλουθα:

«Πρώτα το άκουσα από τον κ. Γεραπετρίτη μετά από τον κ. Γεωργιάδη, μετά από τον κ. Βορίδη, μετά από μια σειρά άλλων υπουργών και βουλευτών να λένε ότι αυτή η πρόταση μομφής είναι εναντίον μου.

Επειδή μου αρέσει να εμπλέκομαι με τα επιχειρήματα σας θα σας απαντήσω.

Υπάρχουν 2 ενδεχόμενα:

Το ένα είναι ότι αφού είναι εναντίον μου η πρόταση δυσπιστίας θα την υπερψηφίσετε και εσείς.

Το δεύτερο είναι ότι σας έπεισα εγώ, τα επιχειρήματα μας, η πολιτική μας και για αυτό θα καταψηφίσετε την πρόταση.

Πρέπει να αρχίσετε να ακούτε την άλλη πλευρά. Είναι άλλο πράγμα τα σκονάκια που σας δίνουν και άλλο η πραγματικότητα. Μας λέτε ότι έγιναν πλειστηριασμοί από την δική μας κυβέρνηση. Σας λέμε ότι δεν ήταν κύριας κατοικίας. Δεν ακούτε. Δεν απαντάτε. Επαναλαμβάνετε τα ίδια.

Μας λέτε ότι εγώ είχα πει ότι πρέπει να γίνονται πλειστηριασμοί. Πράγματι, αλλά είχα πει στην ίδια ομιλία ότι πρέπει να δούμε πόσος χρόνος θα χρειαστεί μέχρι να φτάσουμε στην κανονικότητα. Ότι σε δύσκολες οικονομικά περιόδους θα πρέπει να περιορίζονται οι πλειστηριασμοί, ότι σε περιόδους κρίσης πρέπει να υπάρχει αυξημένη προστασία, και για κάποιους ανθρώπους τους πιο ευάλωτους πρέπει να υπάρχει πάντα προστασία ακόμη και στην κανονικότητα.

Ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος είναι ότι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχαμε πολιτική για την στέγαση. Που δώσαμε το επίδομα ενοικίου.

Ένα ακόμα είναι ότι είχαμε πολιτική για το κοινωνικό κράτος, για την υγεία. Αλήθεια πως αισθανθήκατε όταν μιλούσε ο Ανδρέας Ξανθός; Που σας είπε ότι αυτό που ανήγγειλε σήμερα ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί τη μέρα ισχύει ήδη και μάλιστα είναι πιο διευρυμένο από αυτό που ανήγγειλε. Πως αισθάνθηκαν οι γυναίκες στα έδρανά σας που ο πρωθυπουργός αγνοούσε πιο είναι το καθεστώς για την μαστογραφία;

Δεν θα πω το για το μεγάλο ψέμα που λέτε, ότι καταστρέψαμε εμείς τους εργαζόμενους όταν είχαμε ανάπτυξη και όχι εσείς και το ΠΑΣΟΚ που επί των ημερών σας χάθηκε το 25% του ΑΕΠ.

Θα πω ότι ακόμα και το 2009 μετά από χρόνια ανάπτυξης είχαμε τεράστιο πρόβλημα φτώχιας και παιδικής φτώχιας. Μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αυτό είναι πρόβλημα;

Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση τώρα που κατεβάζετε προσχέδιο προϋπολογισμού που εσείς παραδέχεστε ότι αυξάνει τις ανισότητες;

Αυτή η μομφή είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι γιατί δεν ακούτε τον αντίπαλο, θα πείτε τα ίδια με τα ίδια διαγράμματα που έχετε από πριν.

Αυτή η μομφή είναι θέμα δημοκρατίας. Κάνουμε ότι μπορούμε. Χρησιμοποιούμε όλα τα όπλα μας. Καλούμε τον κόσμο αλλά και την αντιπολίτευση να βάλουν πλάτη για μια άλλη πορεία πριν να είναι αργά.

Και ας κάνετε ότι μπορείτε για να μην περάσει στα ΜΜΕ, η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρό καρύδι και σύντομα θα έρθει στην επιφάνεια».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter