«Άδειασμα» Βορίδη σε Πατούλη για το πλαστό διδακτορικό: «Δεν υιοθετώ και δεν απορρίπτω…»

«Άδειασμα» Βορίδη σε Πατούλη για το πλαστό διδακτορικό: «Δεν υιοθετώ και δεν απορρίπτω…»

Αποστάσεις ασφαλείας πήρε ο υπουργός Εσωτερικών από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη μετά την αποκάλυψη της «Αυγής» για το σκάνδαλο με το πλαστό διδακτορικό. Κληθείς να απαντήσει για το εν λόγω ζήτημα, ανέφερε με νόημα πως δεν υιοθετεί το δημοσίευμα χωρίς παράλληλα να το απορρίπτει.

«Πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Πατούλης για τη λογοκλοπή που αποκάλυψε η “Αυγή”; Ναι ή όχι; Μπορεί ένας περιφερειάρχης που έκανε λογοκλοπή να παραμείνει στη θέση του;», ήταν τα ευθεία ερωτήματα του Γιάννη Ραγκούση προς τον Μάκη Βορίδη.

Παίρνοντας τον λόγο, ο υπουργός «άδειασε» με το γάντι τον «γαλάζιο» περιφερειάρχη. «Αυτό είναι ένα ζήτημα με ένα πρωτοσέλιδο της “Αυγής”, σωστά;» διερωτήθηκε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας αρχικά ότι δεν έχει καμία άποψη επί της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Στη συνέχεια, όμως, φρόντισε να πάρει τις απαιτούμενες αποστάσεις από τον Γιώργο Πατούλη, λέγοντας: «Διότι εγώ δεν υιοθετώ τίποτα και δεν απορρίπτω τίποτα, το οποίο σε τελευταία ανάλυση αποτελεί αντικείμενο ποινικής και δικαστικής διερεύνησης. Αν έχουν γίνει παραβιάσεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, προφανώς θα ελεγχθούν».

Ενδεικτική της δύσκολης θέσης στην οποία βρέθηκε ο υπουργός ήταν και η κατακλείδα του για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς έκανε χρήση του αδύναμου επιχειρήματος σύμφωνα με το οποίο σημασία έχει ποιος λέει τι. «Μου ζητάτε εμένα να τοποθετηθώ επί ενός άρθρου που δημοσίευσε η… έγκυρη “Αυγή”; Ε, να επιφυλαχτώ!» είπε υπαινικτικά.

«Τον αδειάσατε, τον αφήσατε έκθετο»

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, διαπιστώνοντας το «άδειασμα» του υπουργού στον Γ. Πατούλη. «Για τον κ. Πατούλη βγήκε είδηση. Τον αδειάσατε, τον αφήσατε έκθετο. Αν έχει στοιχειώδη ευθιξία ο κ. Πατούλης πρέπει μετά την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών να υποβάλλει την παραίτησή του» σχολίασε ο Γ. Ραγκούσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter