«Αδειάζει» Γεραπετρίτη η Γιαννάκου ζητώντας βελτιώσεις στο «Επιτελικό Κράτος»

«Αδειάζει» Γεραπετρίτη η Γιαννάκου ζητώντας βελτιώσεις στο «Επιτελικό Κράτος»

Χωρίς περιστροφές, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, εξέφρασε ενστάσεις επί του νομοσχεδίου για το «Επιτελικό Κράτος», περιγράφοντας την υποβάθμιση των υπουργών, το έλλειμμα συντονισμού και την ασυμβατότητα του νομοσχεδίου με τις ευρωπαϊκές κατευθύνσεις.

Σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο επισπεύδων υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης, η κ. Γιαννάκου αναρωτήθηκε αν μετά την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου ο εκάστοτε υπουργός θα ελέγχει το υπουργείο του πλήρως. Συγκεκριμένα, ζήτησε βελτιώσεις και διευκρινίσεις από τον υπουργό Επικρατείας, λέγοντας τα εξής:

«Οι υπουργοί έχουν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Το ερώτημα είναι αν μέσα στο νομοσχέδιο φαίνεται ότι ο υπουργός θα ελέγχει το υπουργείο του πλήρως ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχει υπηρεσιακός γενικός γραμματέας, θα υπάρχει υφυπουργός που παίρνει απευθείας αρμοδιότητες από τον πρωθυπουργό κλπ κλπ. Πώς θα συντονιστούν; Αφού ο υπουργός θα δίνει λόγο στην κοινή γνώμη και πρέπει να γίνει σαφές ότι ο υπουργός είναι ο υπεύθυνος και πως θα ελέγχει το σύστημα».

Εκτός από την υπουργική υποβάθμιση και το έλλειμμα συντονισμού, η πρώην υπουργός επέκρινε το νομοσχέδιο για ασυμβατότητα με τις επιταγές της ΕΕ. «Δεν ξέρω αν αυτό θα συμβεί σε άλλο νόμο, αλλά πρέπει να συνδεθεί με το ευρωπαϊκό εξάμηνο κυρίως γιατί η ΕΕ είναι ο μεγάλος νομοθέτης» επισήμανε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter