«Αδειάζει» ο Αρχιεπίσκοπος τον Αμβρόσιο για το χυδαίο παραλήρημά του

«Αδειάζει» ο Αρχιεπίσκοπος τον Αμβρόσιο για το χυδαίο παραλήρημά του

Άμεση ήταν η αντίδραση της Αρχιεπισκοπής Αθηνών μετά τη σημερινή αθλιότητα του μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου με αφορμή τη φωτιά της Αττικής.

«Ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», σχολίασε σήμερα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου, Ενημερώσεως και Επικοινωνίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου.

Ο μητροπολίτης, στο προσωπικό του μπλογκ, αναφέρεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το επιτελείο του, οι οποίοι «…Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!».

Μάλιστα ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος δεν μένει εκεί. Στην -χιλιάδων λέξεων- ανακοίνωσή του, ξεπερνά κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής, ονοματίζοντας τον «Πανάγαθο» ως εμπρηστή και δολοφόνο, που με βαριά καρδιά εξαπέλυσε την οργή του στους ανθρώπους, εξαιτίας της αθεΐας του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

«(ο Αλέξης Τσίπρας) Αγνοεί, ότι αυτός και το Επιτελείο του, οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι αίτιοι της γενικής καταστροφής! Με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!», γράφει ο Αμβρόσιος, συνεχίζοντας: «Σε καιρούς αποστασίας από τό δρόμο του Θεού θα εκδηλώνεται η οργή του Πανοικτίρμονος Θεού με διάφορα φυσικά καταστροφικά φαινόμενα, όπως για παράδειγμα σεισμοί, πείνα, επιδημίες και αρρώστεις λοιμικές, αιματοχυσίες, εγκληματικότης, καταστρο- φικές φωτιές, σύννεφα καπνού, που θα ανεβαίνουν μέχρι τόν ουρανό! Ποιός, άραγε, να είναι ο υπεύθυνος για την απομάκρυνση του Νεοέλληνα από τόν δρόμο του Θεού; Ποιός άλλος; Ο άθεος Πρωθυπουργός κ. Αλέξιος Τσίπρας και οι Συνεργάτες του;»

To απόκοσμο παραλήρημα του Αμβρόσιου, δεν έχει τέλος. Αφού παραθέτει αποσπάσματα από τις γραφές ώστε να αποδείξει πως η αθεΐα του πρωθυπουργού κατέστρεψε τη χώρα, απαριθμεί και μια σειρά από νομοσχέδια και πράξεις της κυβέρνησης που, σύμφωνα με τον «εκπρόσωπο» του Θεού, έκαψαν τη μισή Αττική.

Η κατάργηση του θρησκευτικού όρκου στους Υπουργούς, τα σύμφωνα συμβίωσης, η κατάργηση της προσευχής, το Pride, o αστεφάνωτος Τσίπρας και τα αβάπτιστα παιδιά του, η ανοχή στο Ρουβίκωνα και η εξάπλωση του… γυμνισμού, έφεραν σύμφωνα με τον Αμβρόσιο την οργή του Θεού, που εξαπέλυσε τις πυρκαγιές στη χώρα.

Στον επίλογό του ο Μητροπολίτης, καταλήγει, ωμά και απροκάλυπτα:

«Αλέξιε Τσίπρα, μιά ικεσία, όπως η πρόταση «Σώσε μας, Παναγία μας», θα μπορούσε να σβύσει τις πυρκαϊές σ’ όλη τους την έκταση! Αίσχος, κύριε Τσίπρα, καταστροφέα της Ελλάδος! Αίσχος! Εξ αιτίας σου η Ελλάδα μας καταστρέφεται! ‘Εξ αιτίας σου μας συχάθηκε ο Θεός! Εξ αιτίας σου, μας εγκατέλειψεν ο Θεός!»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter