Αδειάζει το ΕΣΥ: Κοντά στις 6.000 οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς

Αδειάζει το ΕΣΥ: Κοντά στις 6.000 οι αναστολές εργασίας σε υγειονομικούς

Αδειάζει σιγά-σιγά το ΕΣΥ αφού ξεκίνησαν για τα καλά οι αναστολές εργασίας λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Ήδη με βάση τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, έχουν εκδοθεί και επιδοθεί ή βρίσκονται στη διαδικασία επίδοσης, 5.895 πράξεις αναστολής για τους εργαζόμενους μόνο στα νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ που αρνούνται να εμβολιαστούν για διάφορους λόγους, βλέπουν την πόρτα εξόδου, καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να διαμηνύει ότι ο νόμος θα εφαρμοσθεί μέχρι τέλους.

Αυξάνεται η πίεση και νέες κινητοποιήσεις

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι αντιδράσεις των υγειονομικών που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, με στάση εργασίας και συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

Η έξοδος των ανεμβολίαστων υγειονομικών από το ΕΣΥ προκαλεί ανησυχία για αρρυθμίες στη λειτουργία του. Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για αλαλούμ στις επιδόσεις των εγγράφων αναστολής στους υγειονομικούς.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει νέες κινητοποιήσεις με αίτημα κανένας εργαζόμενος «να μη χάσει τη δουλειά του» και να αναδείξει «τα δυσαναπλήρωτα κενά που δημιουργούνται ήδη από σήμερα στη Δημόσια Υγεία».

Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου προκηρύσσει στάση εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις στις 11.00 π.μ., για την Αττική στο υπουργείο Υγείας, για τη Θεσσαλονίκη στο υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης και για την περιφέρεια στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των νοσοκομείων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter