Αδειάζει τον Γεραπετρίτη και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου – «Βραχυκυκλωμένο το σύστημα αυτοματοποιημένης πορείας»

Αδειάζει τον Γεραπετρίτη και ο πρώην σταθμάρχης Βόλου – «Βραχυκυκλωμένο το σύστημα αυτοματοποιημένης πορείας»

Μία ακόμη διάψευση σχετικά με τα όσα ισχυρίστηκε ο τύποις υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής την Τετάρτη, την ημέρα της 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων, έρχεται από τον πρώην σταθμάρχη Βόλου Γιώργου Αποστολέρη, καθώς, όπως ανέφερε τα συστήματα αυτόματης πορείας στη Λάρισα, είναι βραχυκυκλωμένα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πολύωρη συζήτηση ο Γ. Γεραπετρίτης, εκτός του ότι δεν αναγνώρισε ούτε… μισό λάθος της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το επιτελικό μπάχαλο στον σιδηρόδρομο, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσει σύγχυση ισχυρίστηκε ότι «έχει γίνει σημαντική αναβάθμιση» για την τηλεδιοίκηση και τους σηματοδότες και «το κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας λειτουργούσε απολύτως».

Διαβάστε επίσης: Τραγωδία στα Τέμπη: Ούτε ένα κυβερνητικό λάθος δεν αναγνώρισε ο Γεραπετρίτης – «Δίκασε» τον σταθμάρχη

Ειδικότερα, μιλώντας στο Mega ο πρώην σταθμάρχης Βόλου, σημείωσε κανείς δε θα μπορούσε να χαράξει αυτόματη πορεία για το τρένο στην γραμμή ανόδου, αφού τα συστήματα δε λειτουργούν.

«Το σύστημα αυτοματοποιημένης πορείας, δεν το χρησιμοποιούσαν στην γραμμή ανόδου γιατί είναι βραχυκυκλωμένο για πολύ καιρό. Δε γινόταν συντήρηση των φωτοσημάτων στην γραμμή ανόδου. Ήταν δύο κόκκινα φώτα που δεν είχε εντοπιστεί η κακοτεχνία. Δε θα μπορούσε κανείς να το βάλει, μόνο χειροκίνητα να γυρίσει τα κλειδιά» είπε.

«Δεν μπορώ να πω ψέματα, αυτό που μπορώ να πω είναι σίγουρο ότι η χάραξη στην γραμμή ανόδου είχε προβλήματα πάρα πολύ καιρό, ήταν βραχυκυκλωμένο μήνες το σύστημα» πρόσθεσε ακόμα.

«Τα προβλήματα παραμένουν μέχρι και σήμερα, και είναι προϊόν έρευνας δικαστικής που θα βρεθεί και θα δείτε ότι είναι αδύνατο να χαρακτεί (σ.σ. αυτόματη πορεία) από την γραμμή ανόδου» συμπλήρωσε ο κ. Αποστολέρης.

 

Διαβάστε επίσης: Παππάς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Γεραπετρίτη: «Ποια τηλεδιοίκηση στη Λάρισα; Σταθμάρχης και… μανιβέλα» (Έγγραφα)

Νωρίτερα, ηχηρή διάψευση στους ισχυρισμούς του Γ. Γεραπετρίτη, ήταν και τα έγγραφα που έφερε στο φως ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, τα οποία αποδεικνύουν το ψευδές του ισχυρισμού που επιστράτευσε ο τύποις υπουργός Μεταφορών στην Επιτροπή της Βουλής.

«Ο κ. Γεραπετρίτης είπε ψέματα εχθές ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ήταν πλήρως λειτουργική», τονίζει σε δήλωσή του ο Ν. Παππάς και συνεχίζει: «Τον διαψεύδουν εσωτερικά έγγραφα του ΟΣΕ που μιλούν: Για κόκκινα φανάρια, για χειρισμό κουμπιών με το χέρι αλλά και για τη χρήση μανιβέλας».

Και προσθέτει: «Όσα ψέματα και να αραδιάζουν δεν πείθουν. Ούτε για το αφήγημα του «ανθρώπινου λάθους» ούτε για το «δεν ήξερα» του Μητσοτάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter