Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων – Κάνουν χιλιόμετρα για μία αντιβίωση (Video)

Αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων – Κάνουν χιλιόμετρα για μία αντιβίωση (Video)

Σοβαρές οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων, ενώ παρατηρείται έξαρση στις φθινοπωρινές ιώσεις.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις έχουν καταγραφεί σε ευρείας χρήσης σκευάσματα όπως παιδικές αντιβιώσεις, κολλύρια, ινσουλίνες και αντιπηκτικά. Την ίδια ώρα, οι πολίτες αναγκάζονται να διανύουν ολόκληρα χιλιόμετρα για εξυπηρετηθούν.

«Το δικό μου το φάρμακο πρέπει να γυρίσω τη μισή Θεσσαλονίκη και τη μισή Χαλκιδική για να το βρω. Εδώ και ένα χρόνο κρατάει αυτή η κατάσταση», δήλωσε ένας καταναλωτής στο Mega.

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν ελλείψεις σε 140 σκευάσματα, όπως παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Ένα κυνήγι ουσιαστικά αντί να έχουν στο νου τους να είναι συνεπείς στην θεραπεία τους έχουν στο νου τους να πηγαίνουν από φαρμακείο σε φαρμακείο για βρουν τα σκευάσματα που λείπουν από τη συνταγή τους», σημείωσε ένας φαρμακοποιός αναδεικνύοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Η γραμματέας Συλλόγου Φαρμακαποθηκών Ελλάδος, Ειρήνη Μαρκάκη, δήλωσε από την πλευρά της ότι και φέτος θα λείψουν από τα ράφια των φαρμακείων ορισμένες αντιβιώσεις.

Να σημειωθεί ότι οι ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων δεν παρατηρούνται για πρώτη φορά επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ανάλογα προβλήματα είχαν παρουσιαστεί τον περασμένο χειμώνα, με τον τότε υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να λαμβάνει μέτρα… ασπιρίνες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter