Αδειάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ: «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια» (Video)

Αδειάζουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ: «Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια» (Video)

Ιδιαίτερα σφοδρή κριτική σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία άσκησε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «υποκρισία και θέατρο παραλόγου», ενώ τόνισε ότι δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία στα πανεπιστήμια σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο κάτι αντίστοιχο.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης (ΕΑΥΘ) Θεόδωρος Τσαϊρίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου «Τους τελευταίους πέντε μήνες ζούμε το θέατρο του παραλόγου. Έχουν εγκατασταθεί τα ΜΑΤ στο ΑΠΘ» τονίζοντας πως υπάρχει σχέδιο για την κατασκευή της βιβλιοθήκης ωστόσο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει ο διαγωνισμός, άρα τα ΜΑΤ «θα συνεχίσουν να φυλάνε ένα κενό κτήριο».

«Κάποιοι δημόσια λένε ότι δεν τα θέλουν, αλλά σε συναντήσεις τα ζητάνε επιτακτικά. Τότε αφήνουν να τα σπάνε και στη συνέχεια στέλνουν τις διμοιρίες να φυλάνε τα σπασμένα» είπε και επισήμανε το γεγονός ότι έχουν ήδη επιστρατευτεί αστυνομικοί από άλλα σώματα ΔΙΑΣ, Ζ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, για να φυλάνε τους αστυνομικούς που θα μπουν στα πανεπιστήμια.

«Έχει στηθεί ένας σχεδιασμός με τεράστιο αριθμό αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίοι αν και εφόσον υλοποιηθεί το μέτρο, θα ακροβολιστούν πέριξ του ΑΠΘ για να φυλάνε τους άνδρες της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Δηλαδή η αστυνομία θα φυλάει την αστυνομία!», τόνισε.

«Δεν υπάρχει πουθενά λογική σε όλο αυτό που συμβαίνει στα πανεπιστήμια. Είναι αδιανόητο η εκπαίδευση να γίνεται εν μέσω μολότοφ και δακρυγόνων γιατί κάποιοι έτσι αποφάσισαν. Δεν έχει καμία δουλειά η αστυνομία σε μόνιμη παρουσία μέσα στα Πανεπιστήμια, δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αστυνομία στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter