Αδειάζουν το Ελληνικό από τους πρόσφυγες

Πιθανή και η χρήση βίας σε όσους αντιδρούν στην απομάκρυνσή τους

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες η σταδιακή εκκένωση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό από τις λίγες εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν κυρίως στο εγκαταλελειμένο κτίριο των αναχωρήσεων του Δυτικού Αερολιμένα.

Προτεραιότητα δίδεται στις ευάλωτες ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες και πολύτεκνοι με μικρά παιδιά, ασθενείς, ηλικιωμένοι και γυναίκες οι οποίες ταξιδεύουν μόνες).

Βασικός προορισμός είναι το κέντρο φιλοξενίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στη Θήβα, καθώς και σε άλλες δομές της Αττικής όπου υπάρχει χώρος για τη φιλοξενία τους..

Όσον αφορά σε μια κατηγορία  μεταναστών, κυρίως νεαρών με καταγωγή από τη Βόρεια Αφρική και το Αφγανιστάν, οι οποίοι αντιδρούν στη μετακίνησή τους, δεν αποκλείεται η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, αφού δέσμευση της Πολιτείας είναι η παράδοση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, στην Κοινοπραξία που πλειοδότησε στο διεθνή διαγωνισμό για την ανάπλαση και διαχείριση του «φιλέτου» της Νότιας Αττικής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.