«Αδελφική εξαγορά» στην Μυτιληναίος ΑΕ

«Αδελφική εξαγορά» στην Μυτιληναίος ΑΕ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία απόκτησης των 19.201.219 μετοχών της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ από εταιρία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου. 

Και έτσι ολοκληρώνεται η διαδικασία που ξεκίνησε το 2017 και αφορούσε τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών που είχε στον Όμιλο ο Ιωάννης Μυτιληναίος στον αδελφό του Ευάγγελο. Πρόκειται για μια 100% φιλική εξαγορά η οποία καθιστά απόλυτα κυρίαρχο του Ομίλου τον Ευάγγελο Μυτιληναίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ κατέχει ηγετική θέση στη μεταλλευτική και ενεργειακή βιομηχανία της χώρας και η τρέχουσα κεφαλαιοποίησή της στο Χρηματιστήριο ανέρχεται περίπου στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Στην ανακοίνωση που έστειλε η εταιρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

« … η εταιρεία με την επωνυμία NIOVAL LTD συμφερόντων του Γιάννη Μυτιληναίου μεταβίβασε το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με την επωνυμία FREZIA LTD που κατείχε προς την εταιρεία με την επωνυμία ROCALDO LTD. Η πωλούμενη FREZIA LTD κατά το χρόνο της πώλησής της, κατείχε 19.201.219 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS, οι οποίες με τον τρόπο αυτό τέθηκαν υπό τον έλεγχο της ROCALDO LTD. Δεδομένου ότι η NIOVAL LTD ελέγχεται από τον κ. Ιωάννη Μυτιληναίο, ενώ η ROCALDO LTD ελέγχεται από τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο, η ανωτέρω συναλλαγή είχε ως αποτέλεσμα τη μεταβίβαση, εμμέσως, των δικαιωμάτων ψήφου που αντιστοιχούν σε 19.201.219 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS, από τον κ. Ιωάννη Μυτιληναίο προς τον κ. Ευάγγελο Μυτιληναίο. Συνεπεία της ανωτέρω συναλλαγής, επήλθε κατά την 31η Ιουλίου 2019 μεταβολή στα δικαιώματα ψήφου που έμμεσα κατέχουν οι κ.κ. Ιωάννης Μυτιληναίος και Ευάγγελος Μυτιληναίος, ως ακολούθως: Προ των πραγματοποιηθεισών συναλλαγών, ο μεν κ. Ιωάννης Μυτιληναίος κατείχε έμμεσα (μέσω των NIOVAL LTD και FREZIA LTD) 19.201.219 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS (ήτοι ποσοστό 13,438% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου αυτής), ενώ δεν κατείχε άμεσα, ως φυσικό πρόσωπο, μετοχές ή δικαιώματα ψήφου, ο δε κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατείχε έμμεσα (μέσω των ROCALDO LTD και KILTEO LTD) 18.718.330 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS (ήτοι ποσοστό 13,100% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου αυτής), ενώ δεν κατείχε άμεσα, ως φυσικό πρόσωπο, μετοχές ή δικαιώματα ψήφου. Μετά τις εν λόγω συναλλαγές, ο μεν κ. Ιωάννης Μυτιληναίος δεν κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, μετοχές ή δικαιώματα ψήφου της MYTILINEOS, ο δε κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατέχει πλέον έμμεσα (μέσω των ROCALDO LTD, KILTEO LTD & FREZIA LTD) 37.919.549 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS (ήτοι ποσοστό 26,537% των συνολικών δικαιωμάτων ψήφου αυτής), ενώ εξακολουθεί να μην κατέχει άμεσα, ως φυσικό πρόσωπο, μετοχές ή δικαιώματα ψήφου. Για τους σκοπούς της προαναφερθείσας συναλλαγής, ενεχυριάστηκαν από τη μεν εταιρεία KILTEO LTD 18.718.330, από τη δε εταιρεία FREZIA LTD 1.788.424 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της MYTILINEOS. Τα ενεχυράζοντα νομικά πρόσωπα KILTEO LTD και FREZIA LTD (και μέσω αυτών ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος) διατηρούν και θα ασκούν τα δικαιώματα ψήφου επί του συνόλου των ενεχυρασθεισών μετοχών. »

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter