Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου στο δικαστήριο: Υπήρξε ολιγωρία στην έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο του

Αδερφός Ζακ Κωστόπουλου στο δικαστήριο: Υπήρξε ολιγωρία στην έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο του

Για ολιγωρία στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ σε ότι αφορά το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου έκανε λόγο στην κατάθεσή του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου, Νίκος, μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν στο εξωτερικό όταν ενημερώθηκε για το θάνατο του αδερφού του. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα πήγε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ζακ αλλά του ζήτησαν να φύγει, ενώ του είπαν ότι επρόκειτο για αυτοκτονία.

Διαβάστε επίσης: Συγκλονίζει ο πατέρας του Ζακ Κωστόπουλου: «Μακάρι να ήταν ληστής και να τον έπιαναν, θα ήταν ζωντανός»

«Μετά από δύο μέρες πήγα στο σημείο της δολοφονίας και ρωτούσα αυτούς που ήταν στις καφετέριες απέναντι για το τι είχε συμβεί, αλλά με έδιωξαν. Μου έκανε εντύπωση που μου είπαν ψέματα γιατί μου απάντησαν αυτοκτόνησε» ανέφερε.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε εάν ο Ζακ αντιμετώπιζε κάποιο οικονομικό πρόβλημα και αν είχε παραβατικό παρελθόν με τον αδελφό του Ζακ ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Αντίθετα όπως υποστήριξε τον είχαν χτυπήσει στο παρελθόν άτομα από τον ακροδεξιό χώρο.

Ο Νίκος Κωστόπουλος συμπλήρωσε: «Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Δεν γνωρίζω αν εκείνη την ημέρα είχε βαμμένα νύχια ή φορούσε άι λάινερ. Του άρεσε να είναι πολύχρωμος και όμορφος. Θεώρησαν ότι δεν αξίζει να ζει».

Διαβάστε επίσης: Συγκινεί η μητέρα του Ζακ: «Θα ήθελα να σας παρουσιάσω το παιδί μου, ένα παιδί τρομοκρατημένο»

«Τον είχαν χτυπήσει φασίστες στην Πατησίων»

Πρόεδρος: Ξέρατε αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα οικονομικό;

Αδερφός Ζακ: Ήμασταν ένα μήνα μαζί, ήταν ήρεμος κάναμε τις βόλτες μας ήταν πολύ χαλαρός. Έφυγα για εξωτερικό και μιλήσαμε τελευταία φορά την Τετάρτη πριν το περιστατικό ήταν μια χαρά.

Πρόεδρος: Είχατε μιλήσει την προηγούμενη μέρα;

Αδερφός Ζακ: Όχι

Πρόεδρος: Υπήρχε παραβατικό παρελθόν; Είχε συλληφθεί;

Αδερφός Ζακ: Όχι ποτέ. Ήταν ένα παιδί που του έχουν επιτεθεί στο παρελθόν έχει χτυπηθεί στην Πατησίων από φασίστες. Ήταν ένα παιδί που φοβόταν. Είχε δεχτεί πολλά λεκτικά και σωματικά πάντα. Είχε τον νου του να μη συμβεί κάτι. Κάποιος τον τρόμαξε και προσπάθησε να αισθανθεί κάπου ασφαλής και βρήκε το λάθος σημείο»

«Δεν βρέθηκε υλικό και μάρτυρες»

Ερωτηθείς από τη δικηγόρο της οικογένειας Άννυ Παπαρούσου, ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου υποστήριξε ότι υπήρξε ολιγωρία από την πλευρά της Αστυνομίας στην έρευνα για το φόνο του Ζακ.

«Πολλές φορές σκεφτόμουν γιατί πρέπει εγώ να γίνω ο ερευνητής; Μου έλεγαν ότι δεν έβρισκαν τίποτα. Τα καταστήματα έχουν κάμερες κ δεν βρέθηκε το υλικό» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Υπήρχε ολιγωρία είναι ξεκάθαρο. Δεν βρέθηκε υλικό και μάρτυρες. Έτρεχα προσπαθούσα να βρω στοιχεία. Δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι. Το βιντεο δεν το έχω δεν μπορώ να το δω».

Ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά των κατηγορουμένων. Ότι δηλαδή έβγαιναν στην τηλεόραση και μιλούσαν φυσιολογικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

«Μου κάνει εντύπωση που ένας άνθρωπος κλωτσάει ένα άνθρωπο κ μετά βγαίνει στην τηλεόραση πράος κ μιλάει. Μετά ο μεσίτης βγαίνει στα σόσιαλ και χλευάζει τον Ζαχαρία και άλλους ομοφυλόφιλους. Βλέπουμε τη ρατσιστική του τάση» ανέφερε.

Ο αδερφός του Ζακ Κωστόπουλου αναφέρθηκε επίσης και στη δικογραφία που είχε αρχικά σχηματιστεί για το θάνατό του αδερφού του. Όπως ανέφερε «ήθελε να μπει στο ράφι, είναι ξεκάθαρο».

«Για μένα είναι ρατσιστικό έγκλημα. Δεν ξέρω αν ήταν βαμμένος και το είδαν.  Δεν κρυβόταν του άρεσε η ελευθερία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter