«Αδιάβαστος» πιάστηκε ο Άδωνις για τα «τοκοχρεωλυτικά» του δάνεια που τα χρωστά σχεδόν... ολόκληρα

Mε tweet του ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει με τα τραπεζικά του δάνεια τα οποία όπως φάνηκε από τη δήλωση "πόθεν έσχες" που βγήκε στη δημοσιότητα, εξοφλεί σε ρυθμούς... χελώνας.

Γράφει λοιπόν:

«Οι πολιτικοί οφείλουν να εξηγούν, το πρώτο μου δάνειο, όπως όλα τα Στεγαστικά, είναι τοκοχρεωλυτικό δηλ πρώτα πληρώνω τόκους. Εξυπηρετείται κανονικά, σύμφωνα με την σύμβαση. Το δεύτερο είναι - δυστυχώς- σε Ελβετικό. Πήρα 100.000 έχω πληρώσει 80.000 χρωστώ 120.000»

Ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ωστόσο, θα όφειλε να ξέρει ότι τοκοχρεωλυτικά είναι αυτά στα οποία υπολογίζεται το σύνολο του τόκου για όλη τη διάρκεια του δανείου και μαζί με το κεφάλαιο μοιράζονται σε ισόποσες, σταθερές δόσεις. Αυτό που αλλάζει είναι η αναλογία τόκου-κεφαλαίου μέσα στη δόση, καθώς οι πρώτες δόσεις έχουν κατά μεγάλο ποσοστό τόκο και λιγότερο κεφάλαιο. 

Με βάση τα τρία «πόθεν έσχες» της τριετίας 2016-2018, ο Άδωνις έχει πάρει δύο δάνεια το 2007, το ένα 530.000 ευρώ και το άλλο 100.000 ευρώ, από δόυ διαφορετικές τράπεζες, και εξακολουθεί ουσιαστικά ν ατα χρωστάει στο σύνολό τους!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.