Αδιάβλητο, αλλά με αδυναμίες το σύστημα των Πανελλαδικών, λέει ο Γαβρόγλου

Το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων είναι αδιάβλητο, αλλά έχει αδυναμίες, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου και ζήτησε συναίνεση για τη διαμόρφωση ενός συστήματος που, όπως είπε, δεν αδικεί τον άριστο, ο οποίος δεν μπαίνει στη σχολή που θέλει, λόγω ενός μορίου ή που δεν ευνοεί την αποστήθιση.

«To σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων εγγενώς, παιδαγωγικά δεν λειτουργεί» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι στόχος είναι να προωθηθεί ένα σχέδιο, σε ορίζοντα τριετίας και η διαμόρφωση ενός μικτού συστήματος για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, αποκλείοντας την εισαγωγή τους χωρίς εξετάσεις.

Ο υπουργός ανέφερε ακόμη ότι φέτος υπήρξε αύξηση 5% στον προϋπολογισμό για την Παιδεία και σημείωσε ότι «είναι ανάγκη να αποκτήσουμε μια νέα κανονικότητα στην εκπαίδευση».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.