Αδιαφάνεια και επιβάρυνση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη

Αδιαφάνεια και επιβάρυνση των πολιτών στη διαχείριση των απορριμμάτων καταγγέλλει η Ανοιχτή Πόλη

Στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων επανέρχεται η Ανοιχτή Πόλη μετά την απόφαση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Αττικής (ΕΣΔΝΑ) να αυξήσει το κόστος διαχείρισης κατά 35% την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, σύμφωνα με όσα τονίζει η δημοτική παράταξη ενώ κάνει λόγο για αδιαφανείς διαδικασίες.

Στο πλαίσιο αυτό, στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει ερώτηση τόσο για την θέση που έλαβε ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση όσο και για τους λόγους που δεν ενημερώθηκαν τα μέλη του Σώματος για την πρόταση της τιμολογιακής πολιτικής του ΕΔΣΝΑ παρότι είχε σταλεί στους δήμους.

Συγκεκριμένα, η Ανοιχτή Πόλη αναφέρει:

Οι αδιαφανείς διαδικασίες με τις οποίες η Περιφερειακή Αρχή του κ. Πατούλη διαχειρίζεται κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν άμεσα την υγεία των κατοίκων της Αττικής, και ιδιαίτερα της Δυτικής, έχει πια γίνει δυσάρεστο καθεστώς. Η περίπτωση του αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων στη Φυλή είναι ένα από τα τελευταία δείγματα γραφής, καθώς με διαγωνισμούς που καταγγέλλονται ως φωτογραφικοί ο κ. Πατούλης παρατείνει την επιβλαβή λειτουργία του εντός αστικού ιστού έως το 2047.

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, η Ανοιχτή Πόλη θα ζητήσει από τη δημοτική αρχή της Αθήνας να τοποθετηθεί απέναντι στην αυθαιρεσία με την οποία η Περιφερειακή Αρχή διαχειρίζεται τόσο τα λεφτά των δημοτών όσο και την υγεία τους.

Θα ρωτήσουμε επίσης τη δημοτική αρχή να μας ενημερώσει για τη στάση που κράτησε ο εκπρόσωπός της, σε σχέση με την αύξηση κατά 35% του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων που αποφάσισε χτες ο ΕΔΣΝΑ και την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι δημότες, καθώς και να μας εξηγήσει γιατί δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για την πρόταση τιμολογιακής πολιτικής του ΕΔΣΝΑ, παρά το γεγονός ότι αυτή έχει σταλεί στους δήμους εδώ και πάνω από 45 ημέρες!

Απέναντι σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους δημότες σπαταλώντας τους πόρους τους σε αδιαφανείς αναθέσεις αμφίβολης σκοπιμότητας, ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να υπερασπιστεί το συμφέρον των δημοτών, να τοποθετηθεί ενάντια στην αντικοινωνική και αντιπεριβαλλοντική επιλογή της καύσης και να διαμορφώσει το σχεδιασμό του για ένα σύγχρονο και αποκεντρωμένο σύστημα διαχείρισης, με ουσιαστική έμφαση στην ανακύκλωση και τη διαλογή στην πηγή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter