Αδιαφανείς αναθέσεις στα νοσοκομεία με πρόσχημα τον κορονοϊό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Αδιαφανείς αναθέσεις στα νοσοκομεία με πρόσχημα τον κορονοϊό καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η ΠΟΕΔΗΝ σχετικά με αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούνται σε νοσοκομεία της χώρα μετά από «αποδεδειγμένες καταγγελίες» όπως υποστηρίζει.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «Σε μεγάλο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής έγινε ανάθεση του κυλικείου στον ίδιο εργολάβο για 12 χρόνια με το ίδιο μίσθωμα επικαλούμενοι τη πανδημία» και εξήγησε ότι «Όταν έγινε ανάθεση στο Νοσοκομείο της Νίκαιας για 8 χρόνια στον ίδιο εργολάβο έγινε χαμός».

Την ιδία ώρα όπως καταγγέλλει «σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γίνεται κατάτμηση δαπανών για αγορά αντιδραστηρίων με ανάθεση. Μάλιστα αγοράζουν αντιδραστήρια για μοριακό έλεγχο κορονοϊού σε νοσοκομείο που δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή και χρησιμοποιούνται στο διασυνδεόμενο. Έτσι μπορούν εύκολα να κάνουν κατάτμηση της δαπάνης».

«Σε άλλο μεγάλο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης έγινε ανάθεση για 10 μήνες σε εταιρεία με μηνιαίο κόστος 3.707 ευρώ για τη καταχώρηση στοιχείων σε λογισμική μορφή. Σε νοσοκομείο της Αττικής υπάρχουν καταγγελίες γραπτές για φωτογραφική ανάθεση χιλιάδων ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία υλικών χειρουργείου» καταγγέλλει επίσης η Ομοσπονδία.

Παράλληλα όπως εξηγεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, «ξεκίνησαν διαγωνισμοί επιστροφής των εργολάβων στα Νοσοκομεία στις υπηρεσίες στήριξης παρά τις αντιδράσεις των τοπικών σωματείων. Οι εργολάβοι κοστίζουν πολλαπλάσια στο δημόσιο προσφέροντας χειρότερες υπηρεσίες και εργασιακό μεσαίωνα» καταλήγει ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter