Αδιαφορία και λάθη απειλούν τον Ολυμπο

Αδιαφορία και λάθη απειλούν τον Ολυμπο
EUROKINISSI

Δύο σημαντικά λάθη που δείχνουν αδιαφορία και ανικανότητα από αξιωματούχους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος εντόπισε το σάιτ Εφημερίς του Ολύμπου τις δύο τελευταίες μέρες.

Το πρώτο αγγίζει τα όρια της ανοησίας, καθώς ο Δήμος Δίου – Ολύμπιου ανακοίνωσε με δελτίο Τύπου, όχι μόνο ότι θα γίνονται περιπολίες στον Ολυμπο για την προστασία των δασών του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας, αλλά μαζί και τις ώρες και τις διαδρομές που θα κάνουν τα περίπολα!

Για τον Ολυμπο και τα Πιέρια έχει αποφασιστεί έως και την Πέμπτη η απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων για την αποφυγή εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών, όπως αποφασίστηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Είχε τέτοια ανάγκη να δείξει σθένος η δημοτική αρχή που για λίγη δημοσιότητα αποκάλυψε σε επίδοξους εμπρηστές που να… μην πάνε συγκεκριμένες ώρες. Το δελτίο Τύπου δημοσίευσαν άκριτα ΜΜΕ της περιοχής και όπως ειρωνικά ρωτάει ο συντάκτης του ΕτΟ, που το χαρακτήρισε γκάφα, «Εχετε κάνει φαντάροι; Κανά έργο κινηματογραφικό βλέπετε;».

Το δεύτερο λάθος προέρχεται από τον στρατό που ανακοίνωσε ότι θα εκτελούνται βολές στο Πεδίο Βολής Φορητού Οπλισμού στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου όλον τον Αυγουστο.

Οπως σημειώνει το ίδιο σάιτ και η αντιπυρική προστασία του Ολυμπου είναι ελλειπής και το πεδίο βολής εφάπτεται στη βλάστηση του βουνού η οποία είναι αδιάκοπη από το πεδίο βολής έως την αλπική ζώνη. Οπως λέει η γνωστή φράση «κάποιοι πάνε γυρεύοντας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter