Αδιάλλακτη η Κεραμέως, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Αδιάλλακτη η Κεραμέως, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών

Η υπουργός Παιδείας αντιμετώπισε με αδιαλλαξία τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό η νέα προσπάθεια για συνεννόηση μεταξύ της ΟΛΜΕ και της Νίκης Κεραμέως.

Η τηλεδιάσκεψη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και της υπουργού Παιδείας ανέδειξε το γεγονός πως η Νίκη Κεραμέως δεν προτίθεται να αναζητήσει τρόπους για να βρεθούν οι λύσεις που απαιτούνται.

Σύμφωνα με το alfavita.gr, στη συζήτηση κυριάρχησε η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, με την Ομοσπονδία να ζητά την άμεση απόσυρση του νόμου αλλά και της σχετικής υπουργικής απόφασης, προκειμένου να ξεκινήσει από την αρχή ο διάλογος.

Η δε υπουργός απάντησε ότι η υπουργική απόφαση εκδόθηκε βάσει νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή και δεν ήρθε ξαφνικά, καθώς είχε προηγηθεί διάλογος. Παράλληλα, σημείωσε ότι η αξιολόγηση αποτελεί προμετωπίδα στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Όσο για την απεργία, σημείωσε απευθυνόμενη στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ:  «Ακολουθείτε επιθετική πολιτική ακολουθείτε επιθετική πολιτική. Στέλνετε εξώδικα που δεν έχουν τις βασικές προϋποθέσεις, δεν έχουν αρχή μέση και τέλος, ούτε προσωπικό ασφαλείας. Θα μπορούσα να πάω δικαστικά για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή , αλλά δεν έχω διάθεση να συγκρουστώ με τους εκπαιδευτικούς».

Στο ζήτημα των υπηρεσιακών συμβουλίων, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από την υπουργό να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα υπηρεσιακά συμβούλια των εκπαιδευτικών, για να λάβει απάντηση πως «οι εκλογές έγιναν, υπάρχουν τα αποτελέσματα, εσείς τ’ αρνηθήκατε».

Στο θέμα των προαγωγικών εξετάσεων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας απαίτησε να μην πραγματοποιηθούν για τη φετινή σχολική χρονιά, με τη Νίκη Κεραμέως να αποφεύγει τις όποιες απαντήσεις. Παράλληλα, το  ΔΣ της ΟΛΜΕ διατύπωσε την “πικρία” του για τη στάση της διοίκησης του ΙΕΠ απέναντι στη Ομοσπονδία, θέτοντας το ερώτημα: «είναι δυνατόν να μας συναντά η υπουργός και όχι η διοίκηση του ΙΕΠ;».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter