Αδιανόητες διατυπώσεις Άδωνη για Τέμπη: Στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής (Video)

Αδιανόητες διατυπώσεις Άδωνη για Τέμπη: Στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής (Video)

Απίστευτες διατυπώσεις επιστράτευσε πάλι ο Άδωνης Γεωργιάδης σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει πλήρως την πραγματικότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, αποσύροντας εντελώς από το κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και… τον Κώστας Αχ. Καραμανλή. Ο υπουργός Ανάπτυξης πέταξε «σωσίβιο» στον παραιτηθέντα υπουργό Υποδομών και Μεταφορών λέγοντας πως: «Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για αυτό το δυστύχημα».

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, ο Άδωνης Γεωργιάδης, παρά τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο που είχε, εν συγκρίσει με άλλες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, φρόντισε να πει όλα όσα ήθελε.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε για την περίπτωση του παραιτηθέντος Κώστα Αχ. Καραμανλή απάντησε: «Ο υπουργός Κώστας Καραμανλής πήρε μία απόφαση να παραιτηθεί σε πρώτο χρόνο. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στη μεταπολίτευση. Εγώ δεν ξέρω πολλούς να έχουν δείξει τέτοια ευαισθησία και τέτοια υπευθυνότητα. Πήρε πάνω του ευθύνες πολύ περισσότερες από εκείνες που του αναλογούσαν» και συνέχισε: «Την πράξη ευθύνης του Κώστα Καραμανλή την πούλησαν στην κοινή γνώμη ως ενοχή. Ο Καραμανλής δεν ευθύνεται για αυτό το δυστύχημα. Δεν μπορεί να ευθύνεται ο υπουργός για το ότι ο σταθμάρχης δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο. Αυτό δεν είναι υπουργικά καθήκοντα» είπε και πρόσθεσε: «Η πολιτική ευθύνη είναι γενική έννοια, την ανέλαβε και με γενναιότητα. Άλλο το ένα άλλο το άλλο».

Εν συνεχεία υποστήριξε πως η παραίτηση ήταν μία πράξη γενναιότητας του Κ. Καραμανλή: «Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υφίσταται καν ζήτημα. Ο Κ. Καραμανλής παραιτήθηκε από υπουργός και πολύ καλά έκανε. Το θεωρώ μεγάλη πράξη. Ο κανιβαλισμός που έχει υποστεί έκτοτε φοβάμαι ότι θα λειτουργήσει αρνητικά στο μέλλον, για να ακολουθήσει κάποιος υπουργός το γενναίο του παράδειγμα».

Σε περίπτωση που κάποιος δεν κατάλαβε καλά ή πίστεψε πως άκουσε λάθος, ο Άδωνης Γεωργιάδης επανέλαβε πως στο συγκεκριμένο δυστύχημα ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει ευθύνη: «Εγώ τον τιμώ τον Κώστα Καραμανλή. Στο συγκεκριμένο δυστύχημα δεν ευθύνεται ο Κώστας Καραμανλής. Να το ξεκαθαρίσουμε στην κοινή γνώμη. Δεν είναι υπουργικό καθήκον. Ο υπουργός βγάζει το πρωτόκολλο. Αν δεν τηρεί κανείς το πρωτόκολλο δεν είναι ζήτημα του υπουργού».

Τέλος, ερωτηθείς εάν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος, απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Ο Κώστας Καραμανλής είναι βουλευτής. Αν θα συνεχίζει να είναι στη Βουλή μπορούν να το αποφασίσουν μόνο οι ψηφοφόροι των Σερρών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter