Adieu, Christophe!

Adieu, Christophe!

Η παγκόσμια μουσική σκηνή από την Πέμπτη σιγοτραγουδά τον στίχο “et j’ai pleure” (έκλαψα) καθώς ο εμβληματικός δημιουργός και ερμηνευτής έφυγε από τη ζωή, από επιπλοκές πνευμονικής νόσου, όπως δήλωσε η σύζυγός του Βερονίκ.

Ο Ντανιέλ Μπεβιλακουά όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, από τον δεύτερο κιόλας χρόνο που ξεκίνησε να δημιουργεί, χάρισε στην μουσική μία από τις πιο γνωστές μελωδίες, το “Aline”, στο οποίο υπάρχει και ο στίχος της εισαγωγικής παραγράφου. Πρέπει να αναφέρουμε την συνεργασία του με τον μεγάλο Ζαν Μισελ Ζαρ με τον οποίο δημιούργησαν δύο άλμπουμ στην δεκαετία του ’70.

Με την σύζυγό του Βερονίκ παντρεύτηκαν το 1971 κι έμειναν μαζί μέχρι το τέλος της ζωής του δημιουργού, αποκτώντας μία κόρη. Παρά την πληροφόρηση και ίσως παραπληροφόρηση για τα ακριβή αίτια του θανάτου του, οι μελωδίες του παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες στον χρόνο, έχοντας επηρεάσει καλλιτεχνικά έναν τεράστιο αριθμό συνθετών και ερμηνευτών παγκοσμίως.

Στο ενεργητικό του είχε μεταξύ άλλων 15 προσωπικούς δίσκους και 3 άλμπουμ από ζωντανές εμφανίσεις, με μία από αυτές να είναι το 1975 και το 2002 στο εμβληματικό Olympia στην Γαλλία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter