Εκκωφαντική… σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους «αδιευκρίνιστους»

Εκκωφαντική… σιωπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους «αδιευκρίνιστους»

Στον δρόμο της σιωπής επιμένει να κινείται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα εκκωφαντικά ερωτήματα που παραμένουν αδιευκρίνιστα για το σκάνδαλο Novartis για τον υπόδικο Ανδρέα Λοβέρδο, τους «αδιευκρίνιστους» Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλο και τους εκβιασμούς του Γιάννη Στουρνάρα στον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη, με τη γραμμή Μητσοτάκη πως «για εμένα η υπόθεση έχει κλείσει» να ρίχνει βαριά σκιά στη Δικαιοσύνη και το απαραίτητο άνοιγμα της υπόθεσης, μετά το νέο στοιχείο του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου.

Τον «όρκο σιωπής» που επιχειρεί να επιβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα στελέχη της κυβέρνησής του μετά τον κόλαφο του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου επιβεβαίωσε και τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που απέκρουσε μία ακόμα ερώτηση του documentonews.gr για το σκάνδαλο Novartis και την ανάγκη μετά τα νέα στοιχεία να ανοίξει ξανά η διερεύνηση του σκανδάλου.

Τα ερωτήματα είναι πολλά. Σύμφωνα με το βούλευμα, οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν είναι «κουκουλοφόροι» και «σκευωροί», αλλά εισέφεραν ουσιωδώς στις έρευνες, οι μαρτυρίες τους ήταν αξιόπιστες και συνέβαλαν στην καταδίκη της Novartis στις ΗΠΑ, αναγκάζοντάς την να καταβάλλει πρόστιμο ύψους 350 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα, ανατρέπεται η επιχειρηματολογία των «αδιευκρίνιστων» πιστώσεων στους λογαριασμούς του Άδωνη Γεωργιάδη και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ενώ σκανδαλώδεις είναι οι διαπιστώσεις εναντίον του κεντρικού τραπεζίτη, Γιάννη Στουρνάρα, που βαρύνεται με τον εκβιασμό του πρώην προστατευόμενου μάρτυρα, Νίκου Μανιαδάκη.

Στα ερωτήματα όμως προστέθηκαν την Πέμπτη και αυτά του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σε συνέντευξή του ομολόγησε πως «έχω κάποια ερωτήματα για το σκεπτικό, έτσι όπως αυτό διατυπώθηκε στο βούλευμα το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας», παρότι στη συνέχεια υπογράμμισε πως «για μένα η υπόθεση αυτή κλείνει».

Αυτή η τελευταία αναφορά ωστόσο προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτήματα και σκιές παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, καθώς μετά την έκδοση του βουλεύματος προκύπτει σωρεία νέων στοιχείων για την υπόθεση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την ανάγκη ανοίγματος εκ νέου της διερεύνησης του σκανδάλου.

«Ανεξάρτητα της δικαστικής διάστασης, το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου αποφάσισε το σκάνδαλο Novartis καλώς διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη και  πως οι προστατευόμενοι μάρτυρες ήταν ουσιώδης. Ο κύριος Μητσοτάκης δήλωσε την Παρασκευή πως έχει και εκείνος ερωτήματα για το βούλευμα χωρίς να διευκρινίσει ποια, αλλά και πως για εκείνον η υπόθεση έκλεισε. Είναι μήνυμα αυτό του πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη να μην ξανανοίξει την υπόθεση; Μπορεί να απαντήσει τα ερωτήματα του πρωθυπουργού κάποιος άλλος από την Δικαιοσύνη;» ήταν το ερώτημα που έθεσε το documentonews.gr στον Γιάννη Οικονόμου, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιβεβαιώνει την προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει μακριά από την επικαιρότητα τη συζήτηση για το σκάνδαλο, παρά τα τεράστια ερωτηματικά.

«Ότι έχουμε να πούμε για την υπόθεση αυτή το έχουμε πει εξαντλητικά και από αυτό το βήμα και στην τελευταία συζήτηση της Βουλής. Δεν έχω να προσθέσω κάτι παραπάνω σ’ αυτό» ήταν η απάντηση του Γ. Οικονόμου στο ερώτημα. Ωστόσο, παρά τη στρατηγική συγκάλυψης της κυβέρνησης Μητσοτάκη ώστε να μην συζητείται το ζήτημα, η αναφορά του πρωθυπουργού πως «η υπόθεση κλείνει» κάθε άλλο παρά δηλώνει τον «σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης» διατρανώνει, αφού θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και ως παρέμβαση στις δικαστικές αρχές της χώρας, μετά και την διαβίβαση στην εισαγγελία Αθηνών του βουλεύματος ως νέο στοιχείο, τουλάχιστον για να μην συγκαλυφθεί η υπόθεση Λοβέρδου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter