«Αδιευκρίνιστη» η αρχειοθέτηση του Πουλή για τις φακές από… χαβιάρι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Αδιευκρίνιστη» η αρχειοθέτηση του Πουλή για τις φακές από… χαβιάρι στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αρνείται να δημοσιοποιήσει την πράξη αρχειοθέτησής του ο Σταμάτης Πουλής αναφορικά με την υπόθεση των υπερκοστολογημένων φακών ύψους 13,5 ευρώ ανά μερίδα σε δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Α΄ επιλαχών βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη ΝΔ, πρώην CEO της αναπτυξιακής εταιρίας στον δήμο Φυλής και φίλος του Άδωνη Γεωργιάδη από την εποχή που ο τελευταίος εκτελούσε χρέη υπουργού Υγείας, δεν διέψευσε τις πληροφορίες του documentonews.gr αναφορικά με το σκεπτικό του τριμελούς δικαστικού συμβουλίου, το οποίο -αν μη τι άλλο- προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Διαβάστε επίσης: Ερωτηματικά για τους λόγους αρχειοθέτησης της υπόθεσης Πουλή σχετικά με τις «φακές του ΚΕΕΛΠΝΟ»

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η αρχειοθέτηση του υπόδικου για την υπόθεση των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ βασίστηκε στο ότι δεν υπήρχε διαγωνισμός προκειμένου να γίνει σύγκριση τιμών. Δηλαδή, οι εισαγγελείς φέρονται να μην έκριναν αν ήταν «χρυσοπληρωμένες» οι φακές που σερβίρονταν από τον μπατζανάκη του, Γιώργο Δρόση, σε δομή του ΚΕΕΛΠΝΟ για οροθετικούς, εξαιτίας της έλλειψης διαγωνισμού που θα βοηθούσε να γίνει η σχετική σύγκριση.

Όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στο documentonews.grτο σκεπτικό της αρχειοθέτησης του κ. Πουλή θυμίζει έντονα την εισαγγελική μανιέρα που ακολουθήθηκε για την περίπτωση του Αδ. Γεωργιάδη με τα «αδιευκρίνιστα ποσά» στο πόρισμα αρχειοθέτησης του για το σκάνδαλο Novartis. Εν προκειμένω, κανείς δεν προσάπτει στον κ. Πουλή ότι βρέθηκαν σε λογαριασμούς του χρηματικά ποσά που χρήζουν διερεύνησης. Αντιθέτως, το ζήτημα αφορά αποκλειστικά τους λειτουργούς της Θέμιδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν μετατρέψει τη μέθοδο των «αδιευκρίνιστων αρχειοθετήσεων» σε κανόνα.

Κρύβει την αρχειοθέτηση, αλλά… δεν έχει να κρύψει κάτι

Ο Στ. Πουλής είναι πρόσωπο αυξημένης ευθύνης λόγω της υποψηφιότητάς του στις εθνικές εκλογές του 2019 και γι΄ αυτό επικοινωνήσαμε μαζί του για να λάβουμε επίσημες απαντήσεις. Αρχικά, του ζητήσαμε να σχολιάσει το σκεπτικό της απόφασης αρχειοθέτησής του, καθιστώντας του σαφές πως έχουμε τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το σκεπτικό των εισαγγελέων βασίστηκε στην ανυπαρξία αντίστοιχου διαγωνισμού και όχι στο ποσό αυτό καθεαυτό για τις φακές.

«Η αρχειοθέτηση της συγκεκριμένης υπόθεσης από τη δικαιοσύνη σημαίνει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια οποιασδήποτε παρανομίας. Από εκεί και πέρα, το σκεπτικό της αρχειοθέτησης αφορά καθαρά την αρμοδιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο ρόλος της. Δεν την κρίνει ο κ. Βαξεβάνης τη δικαιοσύνη, αλλά οι Έλληνες πολίτες κρίνονται από τη δικαιοσύνη. Ο κ. Βαξεβάνης είναι ελεγχόμενος για άλλη υπόθεση απ΄αυτήν. Του εύχομαι να αρχειοθετηθεί κι αυτός» απάντησε χωρίς να διαψεύδει τις πληροφορίες.

Ακολούθως του ζητήσαμε να διευκρινίσει γιατί δεν δημοσιοποιεί την πράξη αρχειοθέτησης και αντέτεινε: «Η πράξη αρχειοθέτησης είναι της ελληνικής δικαιοσύνης. Ο ρόλος του κ. Βαξεβάνη δεν είναι να κάνει τον κριτή των αποφάσεων της δικαιοσύνης, έχει μπερδέψει τον ρόλο του. Είναι κι αυτός κρινόμενος…». «Έχετε κάτι να κρύψετε;» επανήλθαμε, με τον κ. Πουλή να αποκρίνεται: «Δεν έχω να κρύψω τίποτα διότι είμαι αθώος. Εγώ ανακοίνωσα την πράξη αρχειοθέτησης, είναι αστείο να ρωτάτε κάποιον που έχει αρχειοθετηθεί, αν έχει να κρύψει κάτι».

Ο φίλος του «αδιευκρίνιστου» υπουργού Ανάπτυξης επέμεινε στο ίδιο μοτίβο, αποφεύγοντας να δώσει μία καθαρή απάντηση σε σχέση με τους λόγους που τον οδηγούν στη μη δημοσιοποίηση της πράξης αρχειοθέτησής του. «Έχω αρχειοθετηθεί που σημαίνει πως ό,τι έγραφε το Documento επί πέντε χρόνια για τις φακές ήταν αστήριχτα. Τι άλλο ήταν θα τα βρούμε σε επίπεδο νομικό εγώ με το Documento. Για την ελληνική δικαιοσύνη ήταν αστήριχτα. Εγώ, δεν έχω να φοβηθώ κάτι από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, εσείς έχετε να φοβηθείτε…» είπε και τον ρωτήσαμε: «Μας απειλείτε;». «Εγώ δεν απειλώ, ενημερώνω αυτούς που με έχουν συκοφαντήσει τόσο καιρό…» διευκρίνισε.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση Γεωργιάδη στο έργο της Δικαιοσύνης για τους υπόδικους του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Είναι παντελώς αθώοι» (Video)

Απαντήσαμε στον κ. Πουλή πως αν πιστεύει ότι τον συκοφαντήσαμε, τότε έχει κάθε δικαίωμα να καταθέσει μήνυση, αλλά και αγωγή για να δούμε πόσο κοστολογεί την τιμή του. Μάλιστα, του ζητήσαμε να ξεκαθαρίσει εάν τον συκοφαντήσαμε και για τις δύο υποθέσεις των παράνομων προσλήψεων στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τις οποίες είναι υπόδικος. «Αφήστε… Θα μιλήσει η ελληνική δικαιοσύνη» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Μέχρι τώρα για τις υποθέσεις που έχετε γράψει -και είχαν πάει στη δικαιοσύνη από τον Πολάκη- έχω τέσσερα απαλλακτικά. Είμαι σίγουρος πως η δικαιοσύνη θα κρίνει με τον σωστό τρόπο σε όλες τις υποθέσεις. Εγώ δεν έχω κάποιο άγχος για τον τρόπο που θα με κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη σε αντίθεση με τον κ. Βαξεβάνη. Εγώ δεν απειλώ, αυτός που απειλεί τους δικαστικούς είναι ο κ. Βαξεβάνης».

«Σας χάλασε τη σούπα της σκευωρίας»

Εν συνεχεία, μας προέτρεψε στη δικαιοσύνη για να λάβουμε την πράξη αρχειοθέτησής του, ενώ ισχυρίστηκε πως «ο μόνος που μου ζητάει κάτι (σχετικά με την αρχειοθέτηση) είναι ο κ. Βαξεβάνης και τώρα εσείς. Δεν έχω καμία υποχρέωση απέναντί σας, ούτε έχετε τέτοιον ρόλο»Μάλιστα, σχολίασε πως «η εξέλιξη αυτή απλώς σας χαλάει τη σούπα της σκευωρίας που είχατε στήσει εναντίον μου και πρωτοστατήσατε ως μέσο ενημέρωσης από την πρώτη στιγμή. Αυτή η υπόθεση βγήκε από εσάς».

«Πόσες σκευωρίες να στήσουμε κι εμείς κ. Πουλή… Έχετε φάει φακές 13,5 ευρώ εσείς; Πείτε μου το μαγαζί;», ήταν το τελευταίο ερώτημα προς το υπόδικο πρώην στέλεχος του ΚΕΕΛΠΝΟ, με τον ίδιο να αποφεύγει να απαντήσει. 

Διαβάστε ακόμη:

Πολάκης προς Πουλή για ΚΕΕΛΠΝΟ: «Τις φακές θα τις πληρώσεις μία μία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter