Αδίστακτοι θεομπαίχτες

Αδίστακτοι θεομπαίχτες

Η εξαίρεση των εκκλησιών από τα νέα μέτρα πάρθηκε για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Τίποτα άλλο. Ούτε εισήγηση της επιτροπής ήταν, ούτε τους νοιάζει αν κολλάει ή δεν κολλάει μέσα στους ναούς, ούτε τίποτα. Δεν ήθελαν να δυσαρεστήσουν το κοινό αυτό, η πλειοψηφία του οποίου ούτε ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει, ούτε ΚΚΕ, ούτε ΜέΡΑ25. Τέλος.

*** Τους έκραξαν οι πάντες. Ακόμα κι αυτοί που πάνε στην εκκλησία, ακόμα και τα Πετσοταϊσμένα ΜΜΕ, ενώ αιχμές δια των ερωτήσεων τους προς τους υπουργούς των τηλεπαραθύρων άφηναν και οι παρουσιαστές των λιγοστών πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Οι κυβερνητικοί καλεσμένοι, με πρωτοστατούντα χθες τη «φωνή» της κυβέρνησης, Γιάννη Οικονόμου, προσπαθούσαν να πείσουν ότι σωστά δεν μπήκαν οι εκκλησίες στο ίδιο πλαίσιο μέτρων με τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους επειδή είναι άλλο πράγμα και πως ο έλεγχος είναι ανέφικτος. Όλοι αυτό είπαν. Λες και ο ιός κάνει διαχωρισμό.

*** Και ήρθε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου το μεσημέρι της Πέμπτης και τα πήρε όλα σβάρα. Η Εκκλησία παροτρύνει τους πιστούς της, λέει, να εισέρχονται στους ναούς είτε εμβολιασμένοι, είτε έχοντας προηγουμένως υποβληθεί σε rapid ή pcr test. Δηλαδή, «ευχαριστούμε κύριε Μητσοτάκη, αλλά δεν θα πάρουμε» ένα πράγμα.

*** Καπάκι το Μέγαρο Μαξίμου βγάζει διαρροή ότι αυτή η απόφαση αποτελεί προϊόν διαβούλευσης των συνεργατών του Κυριάκου με την Ιεραρχία. Πήγαν δηλαδή να την «καπελώσουν», ότι δήθεν η κυβερνησάρα μας αφουγκράστηκε τις φωνές, αντιλαμβάνεται ότι έχει ξεφύγει η πανδημία και παίρνει επιπλέον μέτρα για την προστασία της κοινωνίας.

*** Αμ δε, αμ δε… Δυστυχώς τα επιτελικά σαΐνια δεν διάβασαν ότι στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, με τζίφρες και σφραγίδες, ότι η σχετική απόφαση πάρθηκε μία μέρα πριν, δηλαδή την Τετάρτη.

*** Η πλειοψηφία βέβαια των Ελλήνων δεν θα μάθει ποτέ ότι η απόφαση είναι της Ιεράς Συνόδου και ότι στην ουσία αδειάζει με τον πλέον μεγαλοπρεπή τρόπο την επιτελική κυβέρνησή μας. «Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, μετά και τα όσα είπε χθες στο Mega ο Κυριάκος Μητσοτάκης» ανέφερε η σχετική διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία φιλοξενήθηκε στο ΑΠΕ και έπαιξε σε όλα τα κανάλια και όλες σχεδόν τις ιστοσελίδες.
Εδώ έρχεται και κουμπώνει ο ρόλος των Πετσοταϊσμένων Μέσων.
Πλερώ; Θα πεις αυτό που γουστάρω εγώ.

*** Θα μου πεις αυτοί έκαναν ψηφοθηρία πάνω από τους νεκρούς, δεν θα κάνουν για μια υγειονομική απόφαση;

*** Καλά για τον Άδωνη τι να πεις; Αφού μας έλεγε δυο μέρες ότι είναι βλάσφημο να μπαίνουν οι πιστοί με την επίδειξη αποτελέσματος τεστ και πως ο ναός δεν είναι το ίδιο με τα νυχάδικα, χθες είπε ότι τελικά έγινε «κάτι πολύ ωραίο», αφού πήρε την απόφαση μόνη της η Εκκλησία.
Αυτοί μας κυβερνάνε.

*** Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Κώστας Καραμανλής και αμέσως έκλεισε η Βουλή για ν’ απολυμανθεί. Και καλώς. Αλλά αναρωτιέμαι, οι ζωές των παιδιών που είναι υποχρεωμένα να κάνουν μάθημα ακόμα κι αν η μισή τάξη βρεθεί θετική στον κορονοϊό, αξίζουν λιγότερο; Μάλλον, ε; Μόνο ντροπή, τίποτα άλλο…

*** Ούτε στα ΜΜΕ κολλάει, ε; Που γυρνάμε από τις δουλειές μας και κάνουμε μπάνιο με μπενταντίν κι αντισηπτικό, όπως ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός…

*** Κατέρρευσε η οροφή σχολείου στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς. Νομίζω αυτό αποδεικνύει όσο τίποτα άλλο την ανάγκη για άμεση ενίσχυση του στόλου της Αστυνομίας τόσο με περιπολικά, όσο και με μηχανές. Όχι;

*** Εν τω μεταξύ φύτρωσαν μανιτάρια σε βαγόνι τρένου του ΟΣΕ. Τα γνωστά μανιτάρια αλά τρεν. Προτείνονται για μανιταρόσουπα.

*** Α! Και ο Πορτοσάλτε απέσυρε, λέει, το σχόλιο του για τον νεκρό ντελιβερά. Λεπτομέρεια. Λίγες ώρες πριν ο σύλλογος διανομέων είχε κάνει καταγγελία στο ΕΣΡ και δεν είναι εποχές για πρόστιμα.

*** Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη. Μπράβο στους εργαζομένους της Cosco.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter