ΑΔΜΗΕ: «Νίπτει τας χείρας της» η ΔΕΗ για τους μισθούς Κορωνιωτάκη και Μπλάνα – Ορίστηκε η νέα διοίκηση

ΑΔΜΗΕ: «Νίπτει τας χείρας της» η ΔΕΗ για τους μισθούς Κορωνιωτάκη και Μπλάνα – Ορίστηκε η νέα διοίκηση

Μετά από παρέμβαση της ΔΕΗ, που είναι ο βασικός μέτοχος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η αντικατάσταση των κ.κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα από τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα του ΑΔΜΗΕ.

Έτσι, στη συνεδρίαση του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ αποφασίστηκε η τοποθέτηση του Γιάννη Καμπούρη και της Αικατερίνης Βάσιου ως νέων μελών στο ΔΣ. Καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Κορωνίδης, που ήταν ήδη μέλος του ΔΣ, ενώ διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο κ. Καμπούρης. Το νέο ΔΣ θα συγκροτηθεί σε σώμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι αμοιβές των κ. Κορωνιωτάκη και Μπλάνα υπολογίστηκαν με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν πριν αποφασιστούν οι αυξήσεις στις αποδοχές τους, που αποτέλεσαν και την αιτία για την αντικατάστασή τους. Ο τέως πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ Μανώλης Κορωνιωτάκης, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, κάτι που δεν έχει πράξει ο Γιάννης Μπλάνας, ο οποίος αντικαταστάθηκε.

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για την υπόθεση των αμοιβών Κορωνιωτάκη – Μπλάνα δίνουν με δήλωσή τους τα μέλη του εποπτικού συμβουλίου του ΑΔΜΗΕ που προέρχονται από τη ΔΕΗ. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: 

– Ουδέποτε εγκρίθηκε ο προσδιορισμός του ύψους των αμοιβών του προέδρου του ΑΔΜΗΕ κ. Εμμ. Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ κ.Ι. Μπλάνα στα ποσά που δημοσιεύτηκαν στον τύπο και όπως πληροφορηθήκαμε εισέπραξαν.

– Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση μας, αλλά ούτε και σε γνώση του εποπτικού συμβουλίου, πριν την εκταμίευση των ποσών αυτών, ότι οι καταβληθείσες αμοιβές αναπροσαρμόστηκαν και δη αναδρομικά στο ύψος των ποσών που είδε το φως της δημοσιότητας.

– Είναι προφανές ότι ποτέ δεν ήταν στη βούληση του νομοθέτη, μετά το 2010, ο καθορισμός των αμοιβών προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων δημοσίων επιχειρήσεων σε αυτά τα ύψη.

– Η υπ’αρ. 43/29.7.2016 απόφαση του εποπτικού συμβουλίου, που μεταξύ άλλων προενέκρινε τις αμοιβές των ανωτέρω προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου για την περίοδο από 1.1 έως 31.12.2016, έλαβε υπόψη τα μέχρι τότε εισπραχθέντα ποσά, και υπέκειτο σε περαιτέρω ακριβή προσδιορισμό κατά το άρ.21 του καταστατικού που προβλέπει προσδιορισμένη κατά ποσό και ανά σύμβουλο του ΔΣ αμοιβή ή/και αποζημίωση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter