Αδόμητο επιτελικό κράτος

Αδόμητο επιτελικό κράτος

Η πανδημία του κορονοϊού, οι εμβολιασμοί και η οικονομική κρίση έχουν εκτροχιάσει τελείως το επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Στην οικονομία όλοι οι δείκτες έχουν κτυπήσει κόκκινο και η πορεία της έχει προ πολλού πάρει τον κατήφορο.

Είναι τόσο μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση της κοινωνίας από την έλλειψη μέτρων στήριξης σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες, που οι «σοφοί» της πλατείας Συντάγματος επανεξετάζει την εφαρμογή μέτρων όπως οι ηλεκτρονικές αποδείξεις, τα τεκμήρια διαβίωσης και οι νέες αντικειμενικές αξίες για να μην υπάρξει κύμα επιπλέον επιβαρύνσεων που θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Ήδη μεγαλώνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς ο αριθμός των κόκκινων δανείων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το κράτος που έστω και η ελάχιστη επιβάρυνση θα τινάξει το καπάκι της αντίδρασης, κάτι που θέλει να αποφύγει πάση θυσία το Μαξίμου.

Η πανδημία καλπάζει καθώς δεν υπάρχει ουδεμία κυβερνητική πολιτική ενίσχυσης του ΕΣΥ και των νοσοκομείων, αντίθετα μάλιστα, γίνεται προσπάθεια αποδυνάμωσης των κρατικών υπηρεσιών υγείας. Ταυτόχρονα ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό του πληθυσμού παραπαίει καθώς και εμβολιαστικά κέντρα δεν υπάρχουν αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρθηκε να υπάρχει και plan b για την προμήθεια εμβολίων και τώρα ακολουθεί ασμένως τις υπηρεσίες των Βρυξελλών που βρίσκονται σε συνεχή αντιπαράθεση με τις φαρμακευτικές εταιρείες παρασκευής των εμβολίων.

Στο μόνο που έχει πετύχει το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη είναι η συνεχής χορήγηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης ώστε να αποκρύβουν την αληθινή κατάσταση της χώρας, παρουσιάζοντας το κρέας για ψάρι.

Και όταν ακόμη και αυτά δεν μπορούν να κρύψουν τα αυτονόητα, τότε ενεργοποιείται ο γνωστός δεξιός μηχανισμός των απαγορεύσεων και της βίας.

Μόνο που είναι τόσο μεγάλη η αποτυχία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα του επιτελικού κράτους το οποίο προσπάθησε να κτίσει ο Κυριάκος και η παρέα του, που ακόμη και όσοι τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές πιστεύοντας τα προεκλογικά του ψέματα, απομακρύνονται γρήγορα βλέποντας και την υγειονομική και οικονομική κρίση να τους καταπλακώνει.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter