Αδωνης Γεωργιάδης: Ο συνήγορος των κοριών

Αδωνης Γεωργιάδης: Ο συνήγορος των κοριών

Εντάξει, τον γνωρίσαμε κι από την καλή κι από την ανάποδη. Ο Αδωνης ως γρήγορος, παρήγορος, ευπροσήγορος. Ως πωλητής και πραματευτής. Ως εθνικόφρων, άφρων και αφρίζων. Ως μετακινούμενος με ευελιξία ακροδεξιός, δεξιός, κεντροδεξιός. Αλλά υποτιμήσαμε τις δεξιότητες –εκ του «δεξιός»– και τα ταλέντα του. Διότι τώρα τελευταία ο Αδωνης άδει ως συνήγορος του Μητσοτάκη. Και ως κατήγορος των κατηγόρων του. Και άδει εν μέσω της παγερής και αμήχανης σιωπής των φίλων και αυλικών του Μητσοτάκη. Υπουργοί, υφυπουργοί, αυτουργοί πάσης απευθείας αναθέσεως σιωπούν. Αλλά ο Αδωνης σαν κοκοράκι κικιρικικί μας ξυπνάει κάθε πρωί. Και μας κοιμίζει κάθε βράδυ επίσης.

Ο Μητσοτάκης δεν ήξερε για τους κοριούς. Οι κοριοί είναι του Τσίπρα. Ο Τσίπρας, που κατηγορεί τον Μητσοτάκη, δεν είναι παρά ένας τεμπέλης, άεργος, ανεπάγγελτος. Ενα ρεμάλι. Και εντέλει η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, γιατί ο Κυριάκος την ανασταίνει. Με τούτα και με κείνα ο συνήγορος αυτός των κοριών βρίσκεται κάθε μέρα στην επικαιρότητα. Με τη σπάθα της πατριωτικής δικαιοσύνης στο ένα χέρι και το ευαγγέλιο του ακροδεξιού ήθους στο άλλο υπερασπίζεται μανιωδώς τον Μητσοτάκη και κάνει τρεις παράδες τον Τσίπρα. Ετσι που να αναρωτιέσαι ποιος κοριός τον έχει τσιμπήσει. Ποιοι λογαριασμοί τον σπρώχνουν να βγει μπροστά όταν όλοι κάθονται παραπίσω.

Είναι πιστός, θα πεις. Ο Αδωνης πιστός! Που αποκαλούσε για χρόνια τη ΝΔ ντροπή της Δεξιάς και στεκόταν παρά τω Καρατζαφέρη. Και ύστερα έγινε εν μια νυκτί πυλώνας της ντροπής κι άφησε στα κρύα του ΛΑΟΣ τον Καρατζαφέρη.

Που διαφήμιζε τα αντισημιτικά πονήματα του πατρός Πλεύρη. Και ύστερα πήγε και προσκύνησε στο Αουσβιτς για να γίνει πιστευτή η δήλωση συγγνώμης προς την εβραϊκή κοινότητα. Που αγάπησε κι ύστερα ξαγάπησε τον Σαμαρά. Που συμπορεύτηκε με τον Βορίδη κι ύστερα τον πέταξε σαν βαρίδι από πάνω του. Που στάθηκε στο πλευρό του Πλεύρη κι ύστερα πλευροκόπησε άλλους έρωτες. Και που τώρα σε ένα θεό ορκίζεται και ένα θεό προσκυνά: τον Κυριάκο!

Μια παλιά αντικομμουνιστική εκπομπή λεγόταν «Στα δίχτυα της αράχνης». Ο Αδωνης φαίνεται ότι έχει μπλέξει στα δίχτυα των κοριών. Ο αυτουργός των κοριών στο Μαξίμου. Ο συνήγορος των κοριών στις τηλεοράσεις. Ποιος προστατεύει ποιον; Ποιος κρατάει ποιον; Ποιος παζαρεύει με ποιον; Να δείτε ότι μια μέρα θα σκάσει η αλήθεια, όπως γίνεται πάντα. Και θα φανεί γιατί ο λαλίστατος υπουργός της ανάπτυξής μας έχει τέτοιο φόβο για τους κοριούς. Και προετοιμάζει το έδαφος για να μην του έρθει κατακέφαλα. Διότι, όπως έχει αποδειχτεί τελευταία, στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ισχύει πλέον μια πικρή αλήθεια: όποιος ανακατεύεται με τους κοριούς τον τρώει το Documento.

Να δείτε ότι μια μέρα θα σκάσει η αλήθεια, όπως γίνεται πάντα. Και θα φανεί γιατί ο λαλίστατος υπουργός της ανάπτυξής μας έχει τέτοιο φόβο για τους κοριούς. Και προετοιμάζει το έδαφος για να μην του έρθει κατακέφαλα. Διότι, όπως έχει αποδειχτεί τελευταία, στην Ελλάδα του Μητσοτάκη ισχύει πλέον μια πικρή αλήθεια: όποιος ανακατεύεται με τους κοριούς τον τρώει το Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter