Άδωνης Γεωργιάδης υπερασπιστής της «θρησκευτικότητας» – Η Εκκλησία πάνω από το κράτος (Video)

Άδωνης Γεωργιάδης υπερασπιστής της «θρησκευτικότητας» – Η Εκκλησία πάνω από το κράτος (Video)

Υπεράνω κράτους, νόμου και Δικαίου θέτει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης την Εκκλησία και τους ναούς.

Σε μια επικίνδυνη και προεκλογικού τύπου βερμπολογία – επικίνδυνη για ένα σύγχρονο κράτος – προχώρησε μέσω της ΕΡΤ ο Άδωνης Γεωργιάδης, μετά την κυβίστηση που έκανε όσον αφορά την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

«Κανένα κράτος που σέβεται τη θρησκευτικότητα και την πίστη, δεν μπαίνει στις εκκλησίες να κάνει έλεγχο» είπε με ύφος ο υπουργός Ανάπτυξης, κλείνοντας αυτή τη φορά το μάτι στους εκκλησιαστικούς θεσμούς και σε όσους πιστούς δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους.

Αφορμή στάθηκαν οι απίστευτες εικόνες στην Πάτρα κατά τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της πόλης, όπου οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν απαθείς χωρίς να κάνουν κανέναν έλεγχο.

Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι παντελώς ανεφάρμοστο το μέτρο του ελέγχου στις εκκλησίες συμπληρώνοντας μάλιστα πως κανένα κράτος που σέβεται τη θρησκευτικότητα και την πίστη δεν μπαίνει στις εκκλησίες για έλεγχο.

Προφανώς για τον Άδωνη Γεωργιάδη δεν αποτελεί πατριωτικό καθήκον να σωθούν οι πιστοί από τον κορονοϊό, να μην τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους και να τηρηθεί ο νόμος και τα στοιχειώδη μέτρα κατά της πανδημίας. Ίσως για τον κ. Γεωργιάδη να μην κολλάει και ο ιός στις Εκκλησίας.

Στα συνεχή ερωτήματα των δημοσιογράφων για ποιο λόγο τότε η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η είσοδος στις εκκλησίες θα γίνεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό rapid test, είπε ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε αυτά τα μέτρα γιατί τα πήρε η Ιερά Σύνοδος, αλλά όσον αφορά στην εφαρμογή  τους επέμενε ότι «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».

Στην ερώτηση πως όταν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα στις εκκλησίες αποδυναμώνονται και τα άλλα μέτρα για τον κορονοϊό, ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε ότι οι ναοί είναι άσυλα από αρχαιοτάτων χρόνων και όποιος δεν καταλαβαίνει ότι δεν γίνονται έλεγχοι τότε είναι «Ή είναι υποκριτής ή έχει πρόβλημα αντίληψης».

Το μόνο που ξέχασε ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι πως στην αρχαιότητα δεν ήταν γνωστή η ύπαρξη των μικροβίων και από τότε ως σήμερα έχουν περάσει πάνω από 2.000 χρόνια αλλά και ένας Διαφωτισμός…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter