Άδωνης… statistics για τον πληθωρισμό

Άδωνης… statistics για τον πληθωρισμό

«Ο πληθωρισμός στη χώρα μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης» υποστηρίζει επιχειρώντας να αντιστρέψει για ακόμη μια φορά την πραγματικότητα ο Άδωνης Γεωργιάδης, την ώρα που στην Ελλάδα ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή να πέταξε στο 8% τον Μάρτιο από 6,3% τον Φεβρουάριο, κι ενώ ο μέσος όρος του πληθωρισμού στην ευρωζώνη βρίσκεται στο 7,5% και τα νοικοκυριά αιμορραγούν.

«Στις 12 η Eurostat ανακοίνωσε τον πληθωρισμό για όλη την ευρωζώνη. Στο 8% ο εναρμονισμένος δείκτης στην Ελλάδα για το μήνα Μάρτιο. Στο 2,7% η μηνιαία αύξηση. Εγώ πάντα κοιτάω λίγο παραπάνω τη μηνιαία αύξηση, γιατί αυτή δείχνει την τάση. Στο 7,5% είναι ο μέσος όρος στην ευρωζώνη – εμείς στο 8% – και στο 2,5% η μηνιαία αύξηση – εμείς στο 2,7%», είπε μιλώντας στη Βουλή ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ύψος του πληθωρισμού τον Μάρτιο του περασμένου έτους:

«Τον Μάρτιο του 2021 η Ελλάδα ήταν την μοναδική στην ευρωζώνη με αρνητικό πληθωρισμό, είχε μείον 2%. Τότε ο μέσος όρος της ευρωζώνης ήταν 1,3%. Το +8 είναι από το -2, άρα, στην πραγματικότητα είναι 6, δεν είναι 10. Άρα, στην πραγματικότητα ο πληθωρισμός μας παραμένει αισθητά κάτω από το μέσο όρο της ευρωζώνης που είναι το 7,5%, αν το πάρουμε σε ετήσια βάση», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και επέμεινε ότι «η Ελλάδα είναι η 12η από τις 19 χώρες».

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης να αντιπαραθέσουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις άλλες χώρες της ευρωζώνης: «Για να δούμε λίγο τον πληθωρισμό των χωρών που είναι λίγο πάνω από εμάς. Λιθουανία, 15,6%. Φταίει ο Μητσοτάκης. Εσθονία, 14,8%. Φταίει ο Χατζηδάκης, ο Γεωργιάδης και ο Σκρέκας. Ολλανδία, 11,9%. Είναι προφανώς η λίστα Πέτσα εδώ. Ισπανία, η αγαπημένη σας χώρα, που την έχετε κάνει παράδειγμα και μας την λέτε σε κάθε σας ομιλία, 9,8%. Επαναλαμβάνω, αν βάλουμε εμείς, ότι είχαμε μείον 2 πέρυσι, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν συν, εμείς είμαστε στο 6 στην πραγματικότητα. Για όλες αυτές τις κυβερνήσεις, που έχουν αυτόν το θηριώδη έως και διπλάσιο από εμάς πληθωρισμό, φταίει ο κ. Μητσοτάκης;».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter