Αδωνης: το άλλο πρόσωπο του Κυριάκου

Αδωνης: το άλλο πρόσωπο του Κυριάκου

«Σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος και λαθροπρόβλητος υπουργός. «Ως προς την πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, σας ανακοινώνουμε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ» δήλωσε λίγες ώρες αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αφού πρώτα διαμήνυσε πως «πρέπει να προσέχουν πολύ το σύνολο των στελεχών και τις διατυπώσεις τους».

Σε μια κανονική κυβέρνηση η αλληλουχία των δύο δηλώσεων θα έφερνε μια τρίτη, αυτήν της αποπομπής του υπουργού. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, που τα θεμέλιά της βρίσκονται στη γλώσσα του Αδωνη Γεωργιάδη, στο πνεύμα του Μάκη Βορίδη και στα αντιδραστικά ένστικτα στα οποία απευθύνεται ο Θάνος Πλεύρης, ο υπουργός μένει στη θέση του σαν να μην τρέχει τίποτε. Ο ΛΑΟΣ δίνει τον τόνο και η Νέα Δημοκρατία σέρνεται στον ρυθμό του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αδ. Γεωργιάδης φέρνει με τις δηλώσεις του σε δύσκολη θέση τον Κυρ. Μητσοτάκη ούτε που ο δεύτερος διαρρέει τη «δυσαρέσκειά» του δίχως να πάρει το παραμικρό μέτρο.

Ο λόγος είναι απλός: ο Αδωνης είναι το άλλο πρόσωπο του Κυριάκου. Ή καλύτερα, με δικά του λόγια, «είμαι ένας άνθρωπος που μιλάω πολύ και η “θορυβώδης” μου παρουσία κάνει καλό στη Νέα Δημοκρατία».

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να αγγίξει τον Αδ. Γεωργιάδη. Οχι μόνο «δεν υπάρχει θέμα» για τον υπουργό Εργασίας που σοκάρει το πανελλήνιο με την κυνικότητά του, αλλά είναι ο πρωθυπουργός που πασχίζει να διατηρήσει την εμπιστοσύνη του αντιπροέδρου του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter