Άδωνη Γεωργιάδη σε ευχαριστούμε που επιβεβαιώνεις όσα αποκαλύπτουμε για τη Novartis

Άδωνη Γεωργιάδη σε ευχαριστούμε που επιβεβαιώνεις όσα αποκαλύπτουμε για τη Novartis

Σε_x000D_
πανικό φαίνεται ότι βρίσκεται ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης μετά και_x000D_
τις κυριακάτικες αποκαλύψεις του Documento για την σχέση του με το Νίκο_x000D_
Μανιαδάκη και το ρόλο του ως συμβούλου του ακόμη και σε θέματα τιμολόγησης του_x000D_
φαρμάκου. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέλεξε με μια μακροσκελή ανάρτηση 1.200 λέξεων να δώσει απαντήσεις σχετικά με όσα αναφέρονται στη δικογραφία για το σκάνδαλο Novartis, δίχως όμως να πείθει ούτε καν τον ίδιο και στην ουσία επιβεβαιώνει τα όσα δημοσίευσε το Documento. 

https://www.facebook.com/adonisgeorgiadi/posts/2854250741281793?__tn__=K-R

Το μεγαλύτερο πρόβλημά του, πάντως, δεν είναι το περιεχόμενο και οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά πού βρίσκουμε τα στοιχεία και γιατί τα δημοσιεύουμε. Η απάντηση προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ είναι απλούστατη. Πρόκειται για ρεπορτάζ το οποίο και θα συνεχίσουμε να δημοσιεύουμε.

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Το δεξί χερι του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας κάνει λόγο για ακόμη μια φορά για «εμπάθεια» από την πλευρά της εφημερίδας. Πρόκειται για τη γνωστή τακτική του κ. Γεωργιάδη κάθε φορά που στριμώχνεται από τις έρευνες της εφημερίδας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συνήθης δικαιολογία περί σκευωρίας. Επίσης ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί τους εισαγγελείς που χειρίζονται τη δικογραφία ότι δήθεν διέρρευσαν τα στοιχεία της δικογραφίας στο Documento. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τον κ. Γεωργιάδη αλλά αν θέλει να μάθει για το που ενημερωθήκαμε για το τι αναφέρει στη δικογραφία καλό θα είναι να ψάξει μέσα στο κόμμα του γιατί δεν φαίνεται πλέον να έχει και πολλές συμπάθειες.

Διαβάστε ακόμη: #Novartis_Gate: Money-dakis έστελνε, Άδωνης προωθούσε στο φτερό

Διαβάστε ακόμη: Novartis_Gate: O μάρτυρας που καίει Λοβέρδο και Άδωνη (έγγραφα)

1) Σε ότι αφορά τη σχέση του με τον κ. Μανιαδάκη, ο κ. Γεωργιάδης είχε δηλώσει στην Εφημερίδα των Συντακτών ότι επρόκειτο για «άτυπο σύμβουλο» και ότι δεν είχε σχέση με την τιμολόγηση του φαρμάκου. Από τα στοιχεία της δικογραφίας και τα σχετικά email όμως προκύπτει πως ο κ. Μανιαδάκης όχι μόνο δεν ήταν άτυπος σύμβουλος αλλά είχε λόγο και σε υπουργικές αποφάσεις που αφορούσαν στην τιμολόγηση του φαρμάκου. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι ο κ. Μανιαδάκης έστελνε τα προσχέδια των υπουργικών αποφάσεων στο υπουργικό email και από εκεί αποστέλλονταν σε υπηρεσιακούς παράγοντες όπως ακριβώς ζητούσε ο κ. Μανιαδάκης. Και αφού δεν ασχολούνταν με την τιμολόγηση του φαρμάκου γιατί είχε λόγο σε υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την τιμολόγηση; Αυτό δεν είναι συμμετοχή στην τιμολόγηση του φαρμάκου; Ως ενδιάμεσος με την τρόικα θα έπρεπε απλά να ενημερώνει για τις κατευθυντήριες γραμμές και όχι να στέλνει τα νομοσχέδια με τις παρατηρήσεις του και ελάχιστα λεπτά μετά να αποστέλλονται από το email του υπουργού.

2) Η κατάθεση του κ. Ράνου ως τότε μέλους της Επιτροπής Τιμών είναι επίσημη και επώνυμη. Καταρρίπτεται δηλαδή το παραμύθι περί σκευωρών «κουκουλοφόρων» που δήθεν καλύπτονται πίσω από την ανωνυμία τους. Εκτός από τον κ. Ράνο πάνω από 20 ακόμη επώνυμοι μάρτυρες φέρονται να έχουν καταθέσει στις εισαγγελικές αρχές για θέματα που έχουν να κάνουν με το φάρμακο την περίοδο που ερευνούν οι εισαγγελείς. Οπότε ο κ. Γεωργιάδης καλό θα είναι να μην κατηγορεί εμάς για «εμπάθεια» αλλά να δει γιατί καταθέτουν όσα καταθέτουν επώνυμοι μάρτυρες, πρώην υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υγείας και όχι μόνο. Στην απάντηση του ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι πραγματοποιήθηκε αύξηση τιμών σε φάρμακα αλλά αυτή έγινε προκειμένου να «εφαρμοστεί ο νόμος για το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της ΕΕ». Άρα επιβεβαιώνει ότι όντως πραγματοποιήθηκαν αυξήσεις στις τιμές του φαρμάκου αλλά δεν απαντά αν στις επίμαχες αυξήσεις συμπεριλαμβάνονται και τα φάρμακα που η Novartis ήθελε να τιμολογηθούν.

3) Το Harvard Project και όσα ντοκουμέντα έχουν βρεθεί στο αρχείο της Novartis μιλούν ξεκάθαρα για τους σχεδιασμούς της πολυεθνικής εταιρείας σε συνεννόηση με κυβερνητικά στελέχη. Δυστυχώς ο κ. Γεωργιάδης μπορεί να ξεχνάει τι έχει πει κατά καιρούς, τρανή απόδειξη τα όσα έλεγε κατά το παρελθόν για το κόμμα που σήμερα είναι αντιπρόεδρος, δυστυχώς όμως τα γραπτά μένουν. Και αυτά τα ερευνούν πλέον οι εισαγγελείς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter