Άδωνης Γεωργιάδης ή απλά «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» (Video)

Άδωνης Γεωργιάδης ή απλά «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας» (Video)

Προφανώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης μετά τις μεγάλες του επιτυχίες στον τομέα του, γνωρίζει καλύτερα από όλους για να προεξοφλήσει την ήττα της Ελλάδας απέναντι σε γερμανική εταιρεία ενώπιον των δικαστηρίων.

Έτσι λοιπόν σήμερα Τετάρτη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση βουλευτή της Ελληνικής Λύσης προεξόφλησε πως η χώρα μας δεν θα πάει στα δικαστήρια απέναντι στην «Γερμανία» και την Volkswagen για το σκάνδαλο «Dieselgate».

«Δεν προτίθεμαι ως ελληνικό Δημόσιο να προσφεύγω στα δικαστήρια για υποθέσεις τις οποίες θα χάσουμε. Όταν πηγαίνουμε στο δικαστήριο, θα πηγαίνουμε για να κερδίσουμε, δεν πάμε για να κάνουμε σόου…» είπε συγκεκριμένα ο Άδωνης Γεωργιάδης σχετικά με το ενδεχόμενο να ζητηθεί αποζημίωση από την γερμανική βιομηχανία.

Ο κ. Γεωργιάδης όμως «έντυσε» τη θέση του επικαλούμενος ερώτημα προς την (γερμανοκρατούμενη) Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας πως δεν υπάρχει σχετικός νόμος για την προστασία των καταναλωτών που θα επέτρεπε στην ελληνική κυβέρνηση ή στις διοικήσεις της να απαιτήσουν αποζημίωση από τη Volkswagen στην περίπτωση του σκανδάλου Dieselgate.

«Πράγματι, εξ όσων γνωρίζουμε, δεν υπάρχει τέτοιος νόμος ούτε βάσει της νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των καταναλωτών ούτε βάσει της νομοθεσίας για την έγκριση του τύπου του αυτοκινήτου. Ελλείψει αυτών των πληροφοριών, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις ή οι τοπικές διοικήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις υφιστάμενες διοικητικές εξουσίες τους για να θέσουν τέλος σε παράβαση του νόμου για την προστασία των καταναλωτών ή της νομοθεσίας για την έγκριση τύπου κατά περίπτωση», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: Η Volkswagen οφείλει αποζημιώσεις στους πελάτες που εθίγησαν από το σκάνδαλο «dieselgate»

Και ο υπουργός Ανάπτυξης που μπορεί να τιναχθεί από τη θέση του για έναν νεαρό διαδηλωτή λέγοντας πως ντροπιάζει την οικογένειά του, ανέφερε πως σύμφωνα «με την ελληνική νομοθεσία δεν υφίσταται παράβαση. Αφού δεν υφίσταται παράβαση δεν υπάρχει τρόπος το κράτος να διεκδικήσει αποζημίωση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εάν στη νομοθεσία μας προβλέπαμε -που δεν το προβλέπουμε- το συγκεκριμένο όριο ρύπου, το οποίο προέβλεπε η αμερικανική νομοθεσία. Γιατί για την αμερικανική νομοθεσία έβαλε το λογισμικό η Volkswagen, όχι για τις ευρωπαϊκές χώρες ή τουλάχιστον για την Ελλάδα. Εφόσον σε κανένα σημείο της νομοθεσίας μας, σε κανένα σημείο των διαφημίσεων της Volkswagen στην Ελλάδα, κανένας καταναλωτής στην Ελλάδα δεν μπορεί να αγόρασε αυτοκίνητο με βάση αυτόν τον συγκεκριμένο ρύπο, αφού πουθενά δεν αναφερόταν αυτός ο συγκεκριμένος ρύπος, δεν τεκμαίρεται από τη Υπηρεσία μας δυνατότητα αποζημίωσης από το κράτος».

Για να τα πούμε πιο απλά…

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων προεξόφλησε υπέρ της Γερμανίας…

Εξάλλου και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…

Ευτυχώς που ο υπουργός πρόσθεσε πως «ο καθένας καταναλωτής έχει το δικαίωμα να στραφεί δικαστικά. Αυτό το δικαίωμα δεν του το στερεί κανείς, συνεπώς μπορεί να πάει στα δικαστήρια τη Volkswagen και να διεκδικήσει ό,τι νομίζει».

Εξάλλου είναι μεγάλη η χώρα που φιλοξενεί τον Μιχάλη Χρυσοφοράκο, πρώην CEO της Siemens Ελλάδας…

Ούτε είμαστε ΗΠΑ για να ρίχνουμε καμπάνες στη Novartis…

Αλλά αφού δεν υπάρχει και νόμος, δεν υπάρχει και πρόβλημα…

Απλά…

Διαβάστε επίσης: Δίωξη εις βάρος του διευθύνοντος συμβούλου της Volkswagen για τις εκπομπές ρύπων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter