Αδωνης Γεωργιάδης: Ο γελωτοποιός του βασιλέως

Αδωνης Γεωργιάδης: Ο γελωτοποιός του βασιλέως

Ο υπουργός που χοροπηδάει γύρω από τη Μαρέβα και προσδίδει μια νότα ευθυμίας, συχνά και γελοιότητας, στον βλοσυρό βασιλιά

Οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που προοριζόταν από γεννησιμιού του να γίνει βασιλιάς, να ζει σαν βασιλιάς, να φέρεται σαν βασιλιάς, να διασκεδάζει εν τω μέσω του θανάτου των υπηκόων του σαν βασιλιάς, έχει γίνει πλέον βασιλιάς, είναι γεγονός. Μόνο η κορόνα έχει αντικατασταθεί από κράνος ποδηλάτου. Κατά τ’ άλλα διαθέτει, εκτός από τα αρμόζοντα ανάκτορα και κτήματα, την αρμόζουσα βασίλισσα, τους αρμόζοντες πρίγκιπες και τις αρμόζουσες πριγκίπισσες, το αρμόζον ύφος και την αρμόζουσα αυλή που την κοσμούν κόλακες και Γεραπετρίτες. Διαθέτει ακόμη και τον αρμόζοντα γελωτοποιό, διότι ως γνωστόν βασιλιάς και αυλή χωρίς γελωτοποιό είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης είναι το σκόρδο. Ο γελωτοποιός που έχει κερδίσει τη συμπάθεια του βασιλιά και κυρίως της βασίλισσας. Και δεν υπήρξε εύκολη η καθιέρωσή του. Σε κάποια περίοδο της ζωής του τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι πίστευαν ότι είναι σοβαρός. Ετσι, όσο κι αν ηχούσαν τα κουδουνάκια του στο πλάι του αφέντη Καρατζαφέρη, δεν κατάφερνε να πείσει για τη γελωτοποιό του αξία. Στην αρχή, αν θυμάστε, δεν γελούσε κανείς με τα αντισημιτικά του αστεία, με τα χάχανα κατά του Σαμαρά, με τις μπηχτές κατά του Κυριάκου, με τις τούμπες του για τη θρησκεία, την πατρίδα και την οικογένεια, με τις γκριμάτσες και τις τσιρίδες του εναντίον αριστερών και συνοδοιπόρων.

Η ανάδειξή του στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης του έδωσε όμως τη δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, ενώ η πανδημία και η οικονομική κρίση τον απογείωσαν. Για να τον απολαμβάνει η βασιλική οικογένεια να χοροπηδάει γύρω από τη Μαρέβα, να προσδίδει μια νότα ευθυμίας, συχνά και γελοιότητας, στον βλοσυρό βασιλιά, να διασκεδάζει τους υπηκόους με έξυπνες ατάκες. Οπως ότι δεν τους χρειάζεται οικονομική στήριξη γιατί θα γίνουν τριακόσια κιλά.΄Η ότι θα πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι γιατί έχουμε μόνο εκατό νεκρούς τη μέρα, αφού σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι λίγοι.΄Η ότι για την κατάσταση του ΕΣΥ δεν φταίει κανένας άλλος εκτός από τον Πολάκη.

Υπάρχουν βέβαια πολλοί από τους υπηκόους που δεν γελούν καθόλου με όσα λέει και διαπράττει. Γιατί τους βαραίνουν η πείνα, ο φόβος και οι κηδείες και αδυνατούν να εννοήσουν το ανάλαφρο μιας ποδηλατάδας στην Πάρνηθα.΄Η το αναγκαίο ενός γελωτοποιού που προσφέρει θέαμα και σε όσους λείπει ο άρτος και σε όσους περισσεύει το παντεσπάνι. Ευτυχώς, η υπέρκομψη βασίλισσα και το καταλαβαίνει και το απολαμβάνει. Ετσι προβλέπεται βάσιμα ότι η ανάπτυξή μας, αν όχι η οικονομική, τουλάχιστον η αισθητική, θα είναι για καιρό ελέω βασιλίσσης, άρα και ελέω βασιλέως, στα χέρια του. Και στα κουδούνια που του έχουν φορέσει…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter