Άδωνης Γεωργιάδης: Όταν η κωλοτούμπα βαφτίζεται «συγγνώμη»

Άδωνης Γεωργιάδης: Όταν η κωλοτούμπα βαφτίζεται «συγγνώμη»

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, όπως προκύπτει από μια γρήγορη αναζήτηση, τα τελευταία τρία χρόνια έχει ζητήσει, τουλάχιστον έξι φορές «συγγνώμη». Έχει χρησιμοποιήσει τόσες πολλές φορές τη λέξη και για τόσο σοβαρά θέματα, που ξεθωριάζει το νόημά της.

Έχει ζητήσει «συγγνώμη» από τους Εβραίους, από τον Αντώνη Σαμαρά, από τη Νέα Δημοκρατία, από τους Βαρδινογιάννηδες για τον Παναθηναϊκό, από έναν απλό πολίτη που έδωσε βορά στα social media και από τους πελάτες του γιατί τηλεπουλούσε το βιβλίο του Πλεύρη.

Όταν ένας πολιτικός ζητά, όμως, τουλάχιστον, δυο φορές το χρόνο δημόσια συγγνώμη υπάρχει πρόβλημα. Ή κάτι δεν πάει καλά με τις γνώσεις του και κυρίως με το κριτήριό του ή μας εμπαίζει. Και τα δυο, όμως, είναι άκρως επιλήψιμα.

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Ήταν Ιούνιος του 2014 όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, έχασε τη θέση του υπουργού Υγείας κατά τον ανασχηματισμό που έκανε ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η έξοδός του από την κυβέρνηση τον οδήγησε προς στιγμήν στο αντάρτικο αλλά όχι για πολύ αφού είχε έτοιμη τη «συγγνώμη»: «Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τον Πρωθυπουργό. Η πρώτη μου αντίδραση στην απομάκρυνσή μου από το υπουργείο Υγείας ήταν εκ μέρους μου ένας άθλιος χειρισμός. Επέδειξα απαράδεκτη συμπεριφορά, που αδικεί πάρα πολύ τον εαυτό μου. Έχω μετανιώσει όσο δεν φαντάζεστε και θέλω να του ζητήσω και δημοσίως συγγνώμη».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σεπτέμβριος του 2017, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, απαντά για το εάν αισθάνεται ξένο σώμα στη ΝΔ, υποστηρίζει ότι δεν είναι ακροδεξιός και ζητάει συγγνώμη εάν τυχόν λόγω του παρορμητισμού του και κάποιων υπερβολικών δηλώσεων έχει βλάψει το κόμμα: «Καμιά φορά μπορεί να πω κάτι από καρδιάς που να παρερμηνευθεί και να το αξιοποιήσουν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Στο μέτρο που μπορεί να έχω βλάψει τη Ν.Δ. από μια τέτοια συμπεριφορά, να ζητήσω συγγνώμη».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι από τους πιο γνωστούς, σκληρούς αντισημίτες και αρνητές του Ολοκαυτώματος. Ή μάλλον ήταν αφού όπως μας αποκάλυψε είδε, μετά από δεκαετίες, το φως το αληθινό και φυσικά είχε στην κωλότσεπη έτοιμη τη «συγγνώμη»: «Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. (…)Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επί πολλά χρόνια μέσα από το τηλεβιβλιοπωλείο του πουλούσε το αντισημιτικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη «Οι Εβραίοι όλη η αλήθεια». Και πάλι, όμως, ο Άδωνης Γεωργιάδης είδε το φως το αληθινό και άρχισε τις μετάνοιες: «Λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη». Και ακόμα: «Η προβολή του κατάπτυστου βιβλίου είναι μια πράξη για την οποία ιδιαιτέρως μετανιώνω. Δεν το είχα υποστηρίξει ποτέ. Όμως, επειδή επωλείτο σε όλα τα βιβλιοπωλεία τότε και ήταν πρώτο σε πωλήσεις, θεώρησα ότι έπρεπε να το πουλήσουμε κι εμείς, λέγοντας ότι διαφωνώ με το περιεχόμενό του. Παρεξηγήθηκα και άθελά μου συνέβαλα στη διάδοσή του. Ήταν ένα μεγάλο λάθος».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΗΘΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ενθέρμως ότι υπάρχει δάκτυλος της κυβέρνησης στο ναυάγιο του πετρελαιοφόρου. Χωρίς στοιχεία και χωρίς αιδώ, ένας απλός υπάλληλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας του μικρού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη 2», που βυθίστηκε στο Σαρωνικό, έγινε βορά στα social media από τον Άδωνη Γεωργιάδη -και τον Μίλτο Βαρβιτσιώτη – ο οποίος τον κατηγόρησε ότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ότι γι αυτό ο Κώστας Βαξεβάνης έδωσε εντολή στα site που διευθύνει να τον « εξαφανίσουν» από τον κατάλογο των υπευθύνων της εταιρείας. Όπως αποδείχθηκε πανηγυρικά από το site http://ellinikahoaxes.gr/2017/09/18/adonis-signomi-se-politi/, o Μάνθος Γιουρτζόγλου δεν έχει καμιά σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στις αναρτήσεις που έκαναν το documentonews και το Κουτί της Πανδώρας, δεν εξαφάνισαν το δήθεν στέλεχος αλλά υπήρχαν ενεργά λινκ που παρέπεμπαν στα στελέχη της εταιρείας με τις φωτογραφίες τους.

Μετά από αυτή την αποκάλυψη ο Άδωνης Γεωργιάδης, ζήτησε… μισή «συγγνώμη»: «Δεν έχω κανέναν λόγο και καμμία επιθυμία να στοχοποιείται ένας άνθρωπος χωρίς να φταίει. Στο μέτρο που εγώ τον έβλαψα του ζητώ συγγνώμη. Αντίπαλος μου είναι ο Βαξεβάνης και ο Σύριζα και όχι ένας πολίτης που ενεπλάκη σε αυτήν την ιστορία.».

Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ

Η τελευταία συγγνώμη του αντιπροέδρου της ΝΔ, εκφράστηκε πριν από λίγες ημέρες με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός. Μάθαμε, λοιπόν, ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης ήταν άμυαλος και γι αυτό είχε συνταχθεί με τον Ανδρέα Βγενόπουλο κατά των τότε ιδιοκτητών της ιστορικής ομάδας, της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά από πολλά χρόνια, έβαλε μυαλό και είδε πάλι το φως το αληθινό.

Έτσι ήρθε η ώρα της «συγγνώμης»: «Ντρέπομαι που το λέω αλλά ήμουν ένας από αυτούς που είχαν πάει σε εκείνη την καταραμένη συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως κατά της Οικογενείας Βαρδινογιάννη που κορύφωσε τις αντιδράσεις και οδήγησε την οικογένεια στην σταδιακή της έξοδο από την ομάδα μας. Λοιπόν ισχυρίζομαι σήμερα ότι αυτό το κλίμα που επικράτησε τότε στον Παναθηναϊκό ομοιάζει με το Αντιμνημόνιο που επικράτησε στην Ελλάδα μετά το 2010. Εύκολα μεγάλα λόγια, τεράστιες υποσχέσεις σε έναν λαό χωρίς φρόνηση για να καταλάβει το ψέμα. Παρασυρθήκαμε και τελικά καταστρέψαμε τον Παναθηναϊκό μας. Εκ μέρους μου ένα μεγάλο συγγνώμη στην Οικογένεια Βαρδινογιάννη και στον Παναθηναϊκό. Ήμουν νεότερος δεν είχα αρκετό μυαλό».

Δεν ξέρω εάν τον Άδωνη Γεωργιάδη θα τον γράψει η ιστορία. Το σίγουρο είναι ότι θα γραφτεί στα λεξικά της ελληνικής γλώσσας. Το σίγουρο είναι ότι θα απασχολήσει τους μελλοντικούς γλωσσολόγους, φιλολόγους και μάλιστα σφόδρα, αφού θα χρειαστούν πολλές ώρες μελέτης για να αποφασίσουν σε ποια από τα λήμματα, «κωλοτούμπα» ή «συγγνώμη» θα μπει η φωτογραφία του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter