Αδωνης Γεωργιάδης: Προσοχή, δαγκώνει!

Αδωνης Γεωργιάδης: Προσοχή, δαγκώνει!

Οσο ο Μητσοτάκης ήταν Μωυσής, ο Αδωνης ήταν του κατηχητικού.

Είχε αραιώσει αισθητά, προφανώς με άνωθεν εντολή, τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και όταν εμφανιζόταν περισσότερο τον απασχολούσαν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό και η έγνοια μην τυχόν πάρουν κιλά οι Ελληνες αν η κυβέρνηση τους ενισχύσει εν μέσω κρίσης. Εβγαζε βέβαια μια ανυπομονησία, ένα κάποιο φούσκωμα και μόνο η ψυχούλα του ήξερε πώς κρατιόταν να μην αρχίσει τα δικά του. Γιατί, αν δεν το καταλάβατε, αυτός ο άνθρωπος είναι γεννημένος, προπονημένος, φτιαγμένος για να δρα με τα δόντια του. Και το κουστούμι του καθηγητή –ή πιο σωστά του μειλίχιου κατηχητή– του πέφτει πολύ στενό και άβολο. Αλλά κρατιόταν.

Κάποια στιγμή όμως ήρθε η ώρα του. Η πίεση στην κυβέρνηση με τη λίστα Πέτσα και βέβαια η κασέτα του Μιωνή στην κατάλληλη ώρα ήταν το έναυσμα για να αρχίσει να γαβγίζει όπως μόνο αυτός ξέρει. Και ύστερα, όταν τα πράγματα αγρίεψαν, πήρε επιτέλους το πράσινο φως: Πάρ’ τους, Αδωνη! Και άρχισε να δαγκώνει. Αντιπάλους, δημοσιογράφους, δικαστικούς. Να απειλεί με αγωγές και να φτάνει μέχρι τις απειλές φυλάκισης της εισαγγελέα που ψάχνει τις δραστηριότητές του στο σκάνδαλο της Νovartis. Να μας πρήζει πάλι κάθε μέρα στην τηλεόραση με τον εμφύλιο λόγο του και να μας πήζει με το εμφύλιο σάλιο του. Να δείχνει τις ακροδεξιές και αντισημιτικές δοντάρες του στο πανελλήνιο, όπως ακριβώς τότε που τις έδειχνε στον Σαμαρά.

Στον Σαμαρά, μάλιστα. Γιατί δεν έχει πρόβλημα αυτό το ντόμπερμαν της πολιτικής. Δαγκώνει κατ’ εντολή και κατά συμφέρον. Ως ΛΑΟΣ έχουν δοκιμάσει τα δόντια του ουκ ολίγοι από τους σημερινούς συμμαχητές του στον πόλεμο της ρεμούλας, της λίστας και του Πέτσα. Ως αντιπολίτευση άνοιγε με νύχια και κυρίως με δόντια τον δρόμο για να προσέλθουν στο στρατόπεδο του Μητσοτάκη πλείστοι όσοι φαιοί και ούλτρα εθνικόφρονες. Και ως κυβέρνηση δεν αφήνει ούτε Παππά ούτε διάκο ούτε δεσπότη αδάγκωτο από το στρατόπεδο του Τσίπρα. Κι ακριβώς αυτή του η ειδίκευση τον κάνει αναντικατάστατο εργαλείο στη λασπομαχία που άρχισε τελευταία ο στριμωγμένος Μητσοτάκης. Ανθρωπος της λάσπης; Και με δόντια; Πού θα βρει άλλο τέτοιο υβρίδιο ο Κυριάκος;

Δαγκώνει βέβαια και τη Δικαιοσύνη απειλώντας ανοιχτά την Τουλουπάκη. Δαγκώνει και τη δημοκρατία απειλώντας δημοσιογράφους. Δαγκώνει και τη λογική κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του και δείχνει τα δόντια του. Αλλά ποιος δίνει σημασία σε όλα αυτά; Με την μπόρα της κρίσης να καταφτάνει και τα σύννεφα των αποκαλύψεων για πλείστες όσες «δουλειές» να πυκνώνουν, ένας κύων μεταξύ των κιόνων του νέου Παρθενώνα που οικοδομεί ο Κυριάκος είναι ό,τι πρέπει. Ετσι που η προειδοποίηση ως προς τον Αδωνη είναι μία: Προσοχή, δαγκώνει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter