Άδωνης: Μετά τα λουκέτα στα λιγνιτωρυχεία θα έρθει… «καλύτερα αμειβόμενη εργασία»! (Video)

Άδωνης: Μετά τα λουκέτα στα λιγνιτωρυχεία θα έρθει… «καλύτερα αμειβόμενη εργασία»! (Video)

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του σήμερα, Σάββατο, στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, εμφανίστηκε για να τάξει… λαγούς με πετραχήλια στους κατοίκους της Κοζάνης που με βάση το κυβερνητικό σχέδιο απολιγνιτοποίησης, αναμένεται να χάσουν μαζικά τις εργασίες τους και να βρεθούν στο δρόμο. 

«Πηγαίνουμε σήμερα δύο Υπουργοί στη Δυτική Μακεδονία να συζητήσουμε με τους κατοίκους καθώς είναι λογικό οι άνθρωποι που δουλεύουν στα λιγνιτωρυχεία και γύρω απ’ αυτά να έχουν ανησυχία για τη ζωή τους από τη στιγμή που η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία μέχρι το 2023 και το τελευταίο το 2028 και να προχωρήσουμε έτσι στην απολιγνιτοποίηση της αγοράς ενέργειας», είπε ο Άδωνης, αποτυπώνοντας την αγωνία στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το πώς θα διαχειριστούν καλύτερα την ένταση και τις αντιδράσεις που ήδη έχουν ξεσπάσει στην περιοχή. 

Θέλοντας να χρυσώσει το χάπι από το λουκέτο στα λιχνιτωρυχεία έταξε άμεσα νέες δουλειές και μάλιστα… “καλύτερα αμειβόμενες”!

Είπε συγκεκριμένα ο υπουργός: «Εμείς δεν θέλουμε να αφήσουμε τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης χωρίς δουλειά. Πρώτοι εμείς στην Κυβέρνηση διεκδικούμε πόρους ώστε να μεταστρέψουμε γρήγορα την οικονομία προκειμένου οι κάτοικοι εκεί να έχουν όχι μόνο εργασία αλλά καλύτερα αμειβόμενη εργασία και με υψηλότερη ποιότητα ζωής από σήμερα».

Οι υποσχέσεις ότι δήθεν «από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης θα κατευθυνθούν σ’ αυτές τις δύο περιοχές περίπου 4,7 δισ ευρώ την περίοδο 2021-27», δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούν να μετριάσουν τις αντιδράσεις εργαζόμενων και κατοίκων. Θα φανεί…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter