Αδωνης, ο αντιπρόεδρος με την καρδιά… αγκινάρα!

Αδωνης, ο αντιπρόεδρος με την καρδιά… αγκινάρα!

Ο πολιτικός βίος του Αδωνη Γεωργιάδη είναι γνωστός, όπως γνωστές είναι και οι πολιτικές του ιδέες, τα πιστεύω του και η ακραία ρητορική του. 

Είναι ενδιαφέρον, όμως, να παρατηρεί κανείς τα… ακλόνητα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί όταν θέλει να υπερασπιστεί ισχυρούς φίλους – δικούς του ή της ΝΔ. Το πλέον πρόσφατο κρούσμα ήταν όταν στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης θέλησε να σχολιάσει αρνητικά την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επικείμενες ευρωεκλογές. Και τι βρήκε να πει; Πως ο Π. Κόκκαλης αποφάσισε να αποχωρήσει τώρα από τον συνδυασμό του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ «όταν έριχναν… λάσπη στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη» δεν αποχώρησε!

«Λάσπη» η δίωξη για την υπόθεση του «Noor 1»

«Λάσπη», λοιπόν, για τον αντιπρόεδρο της καρδιάς μας οι αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης σχετικά με τον Βαγγ. Μαρινάκη και την υπόθεση του «Noor 1»! «Λάσπη» η δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος του Βαγγ. Μαρινάκη, χορηγού γραφείων της ΝΔ ως γνωστόν, και συνεργατών του για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης. Οπως το πάρει κανείς…

Να θυμίσουμε ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ειρήνη Τζίβα έπειτα από μακρά προκαταρκτική εξέταση και αφού πρώτα είχε λάβει εξηγήσεις τόσο από τον Βαγγ. Μαρινάκη όσο και από συνεργάτες του τους οποίους είχε καλέσει να καταθέσουν ως ύποπτοι, άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και κατοχή, διακίνηση, χρηματοδότηση ναρκωτικών ουσιών. Η δίωξη αφορά και αποθήκευση και πώληση των ναρκωτικών.

Άλλωστε η προϊσταμένη της εισαγγελίας στο πολυσέλιδο πόρισμά της αναφέρει όλες τις ενδείξεις που είχε στην κατοχή της και οδήγησαν στην άσκηση της ποινικής δίωξης, με κλειδί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης τη διερεύνηση χρηματικών εμβασμάτων που φαίνεται πως είχαν φύγει από εταιρείες συμφερόντων Μαρινάκη και συνεργατών του προς εταιρείες εμπλεκομένων στην υπόθεση της διακίνησης ηρωίνης μέσω του πλοίου «Noor 1».

Με την παραγγελία της εισαγγελέα ζητείται επίσης να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες, και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε να ανατεθεί η δικογραφία σε ανακριτή κατά της διαφθοράς. Και ναι, αν κάποιος –όποιος κι αν είναι– δεν δικαστεί και δεν καταδικαστεί, κανείς δεν δικαιούται να κάνει καταδικαστικούς και αμετάκλητους χαρακτηρισμούς.

Ωστόσο μια ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τόσα και τέτοια σοβαρά εγκλήματα δεν τη λες και «λάσπη», όχι τουλάχιστον προτού οδηγηθεί η υπόθεση σε δίκη και κριθεί οριστικά ο όποιος κατηγορούμενος. Γιατί οι χαρακτηρισμοί και τα τετελεσμένα έχουν δύο όψεις…

Σταμάτης Πουλής, το… πουλέν

Ήδη αναφέραμε και… θαυμάσαμε αρκούντως τα ακλόνητα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να υπερασπιστεί τους φίλους του. Αυτό που ακολουθεί, όμως, ξεπερνά κάθε… προσδοκία! Αυτήν τη φορά στο Twitter, όπου ως γνωστόν ο Αδ. Γεωργιάδης δίνει τα ρέστα του εδώ και χρόνια, θέλησε να απαντήσει σε ένα «τιτίβισμα» του Κώστα Βαξεβάνη –το συνηθίζει εξάλλου, έχουν… σπαρταριστούς διαλόγους κατά διαστήματα– που αφορούσε τον εκλεκτό του Σταμάτη Πουλή, τον πρώην εκπρόσωπο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento σχετιζόταν με το περιεχόμενο τετρασέλιδης αναφοράς που απέστειλε η αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, το οποίο αποτελεί πραγματικά κόλαφο για τον Στ. Πουλή. Συγκεκριμένα, η αρχή ζητά από τους αρμόδιους εισαγγελείς να πράξουν τα δέοντα σε βάρος του εκλεκτού του Αδ. Γεωργιάδη, καθώς, όπως προέκυψε από ενδελεχή έρευνα και περιλαμβάνεται στην αναφορά της αρχής, ο Στ. Πουλής φέρεται να είχε λάβει σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό 243.000 ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ποσό που, όταν του ζητήθηκε, δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει…

Τι απάντησε με δικό του «τιτίβισμα» ο Αδ. Γεωργιάδης; Ιδού: «Εχω δει με τα μάτια μου όλες τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του @stamatispoulis και δεν υπάρχει απολύτως τίποτε! Τα χρήματα του Κεελπνο διακινούντο νομίμως από αυτόν ως υπόλογο. Από το Κεελπνο δεν λείπει ούτε 1€! Εσύ όμως θα του πληρώσεις πολλά για αυτή την συκοφαντία»!

Το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είδε με τα μάτια του τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών του Σταμάτη Πουλή, πάντως, είναι –το λιγότερο– ενδιαφέρον…

Παρ’ όλα αυτά και καθώς οι δυο άντρες είναι φίλοι αγαπημένοι, με αμοιβαία εκτίμηση, υπάρχει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Στ. Πουλής να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ – προφανώς με την ολόθερμη στήριξη του αντιπροέδρου. Εξάλλου συχνά πυκνά κάνουν κοινές δημόσιες εμφανίσεις και αναρτούν τις σχετικές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πλατύ χαμόγελο και λεζάντες που αναφέρονται ενίοτε στον… πόλεμο (πείτε το και «λάσπη») που δέχονται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτογραφία που κοινοποίησε ο Αδ. Γεωργιάδης από την εκδήλωση για την κοπή της πίτας του: «Και ο Stamatis Poulis, ο άνθρωπος που πλήρωσε με την δουλειά του και της συζύγου του τον πόλεμο του Πολάκη εναντίον μου, ήταν στην σημερινή εκδήλωσή μου. Ευχαριστώ Σταμάτη, ευχαριστώ ειλικρινά».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter