Αδωνης: Ο Ερντογάν έκανε πίσω επειδή “ο Μητσοτάκης μίλησε με όλους τους ξένους ηγέτες σε 3-4 ημέρες”

Αδωνης: Ο Ερντογάν έκανε πίσω επειδή “ο Μητσοτάκης μίλησε με όλους τους ξένους ηγέτες σε 3-4 ημέρες”

“Η κρίση θα λήξει όταν οι δύο στόλοι επιστρέψουν στους ναύσταθμούς τους”, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επαναλαμβάνοντας τα περί τάσης αποκλιμάκωσης που φαίνεται να υπάρχει τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο με την απομάκρυνση ορισμένων τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Ο Αδ. Γεωργιάδης “εξήγησε”  ότι υπάρχουν μια σειρά παραγόντων που αναγκάζουν τον Ερντογάν να κάνει πίσω.  

Ιδιαίτερα ξεχώρισε την… τεράστια διπλωματική προσπάθεια του Έλληνα πρωθυπουργού «που μίλησε σε διάστημα 3 – 4 ημερών με όλους τους ξένους ηγέτες», ενώ αναφέρθηκε και σε μια σειρά άλλων παραμέτρων όπως η σκληρή δήλωση του γερμανού υπουργού Εξωτερικών για την Αγία Σοφία και τα τουρκικά πλοία στην ανατολική Μεσόγειο, οι δηλώσεις Μακρόν αλλά και η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ μαζί με τις κινήσεις του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού με το αεροπλανοφόρο Άιζενχάουερ. 

Προφανώς όλοι αυτοί δεν… πείστηκαν από τις… ταχύτατες “παρεμβάσεις” του Κυριάκου, αλλά από το γεγονός ότι τα ευρύτερα συμφέροντα στην περιοχή από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες είναι τεράστια, όσον αφορά στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, την πώληση όπλων, φρεγατών κ.α. αλλά και την προσπάθεια περιορισμού της ανεξέλεγκτης δράσεις του Ερντογάν σε όλην την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο οι βαθύτερες αιτίες της κρίσης δεν εκλείπουν και ίσως σύντομα έχουμε νέο επεισόδιο, οπότε οι “πανηγυρισμοί” από μέρους των κυβερνητικών στελεχών ίσως θα πρέπει να περιοριστούν…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter