Άδωνις: Δεν είναι «φωτογραφικό» το ξήλωμα της Θάνου αλλά «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Άδωνις: Δεν είναι «φωτογραφικό» το ξήλωμα της Θάνου αλλά «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού»

Αδίκημα κατά της… κοινής λογικής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του Άδωνη Γεωργιάδη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής αναφορικά με τη «φωτογραφική» διάταξη καθαίρεσης της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την κατάργηση της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και λοιπών διατάξεων αρκετών υπουργείων, ο υπουργός Ανάπτυξης κατάφερε να ισχυριστεί ότι δεν είναι «φωτογραφικό» το «ξήλωμα» της Β. Θάνου, τονίζοντας παράλληλα πως «δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ελέγχει την Επιτροπή Ανταγωνισμού». Χαρακτήρισε δε «μαύρη μέρα για το Κοινοβούλιο» την εκλογή της Β. Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, υπενθυμίζοντας την σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση εκείνων των ημερών αλλά και το ότι η κα Θάνου υπερψηφίστηκε και από την Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε επίσης: Παραβιάζουν ακόμα και ευρωπαϊκή οδηγία στο όνομα της εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων

Επικαλούμενος προσχηματικά τη ρητή οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου να μην υπάρχει «ίχνος πολιτικής επιρροής» στον επικεφαλής της εν λόγω Αρχής, ο υπουργός Ανάπτυξης βάφτισε κομματικό στέλεχος την πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου και προσποιήθηκε ότι αγνοεί πλήρως την ύπαρξη, το παρελθόν και τις αναφορές του προκατόχου της Β. Θάνου, Δ. Κυριτσάκη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε το γεγονός ότι η κα Θάνου έγινε πρόεδρος του Αρείου Πάγου επί ΣΥΡΙΖΑ, εν συνεχεία θήτευσε (σ.σ. αμισθί, αυτό το παρέλειψε) στο πρωθυπουργικό γραφείο και εσχάτως ανέλαβε -μετά από όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται- πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διερωτώμενος ταυτόχρονα αν η παρουσία ενός κομματικού προσώπου στην Επιτροπή αφαιρεί αυτήν του την ιδιότητα.

«Απλώς και μόνο επειδή τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση, έγινε άτομο πολιτικά ουδέτερο…» είπε δηκτικά και κατηγόρησε τον Ν. Παππά για υποκρισία αναφορικά με τις αιχμηρές αναρτήσεις του πρώην υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής για το «ξήλωμα» και της αντιπροέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία ήταν νομική σύμβουλος του ΨΗΠΤΕ.

Αποφεύγοντας εντέχνως κάθε συζήτηση για την… ταμπακιέρα και συγκεκριμένα για τα ασφαλιστικά μέτρα που πήρε αυτεπαγγέλτως η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του μονοπωλιακού πρακτορείου διανομής Τύπου, «Άργος», συμφερόντων Μαρινάκη που και εκδίδει και διανέμει, ο Άδωνις Γεωργιάδης αρκέστηκε να πει ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η μη πολιτική επιρροή στην Επιτροπή για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter