Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Άδωνις Γεωργιάδης: Για τους Εβραίους... δεν ήξερα τι έλεγα! (Photo + Video)

Εξηγήσεις για παλαιότερες αντισημιτικές δηλώσεις επιχείρησε να δώσει σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την Ημέρα του Ολοκαυτώματος.

Θέλοντας, μάλλον, να ζητήσει συγνώμη για λόγια που όπως ισχυρίζεται ...ανήκουν στο παρελθόν, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του κόμματος προσπαθεί να πείσει ότι δεν ήξερε τι έλεγε!

Δείτε την ανάρτησή του με αφορμή την Ημέρα του Ολοκαυτώματος:

Οταν ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσίαζε το αντισημιτικό "πόνημα" του Κωνσταντίνου Πλεύρη

 Η αντίδραση του Ισραηλινο-ελληνικού Επιμελητηρίου

«Πιστεύω ότι η συγγνώμη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον εβραϊκό λαό, είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο για την εβραϊκή κοινότητα, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραηλινο-ελληνικού Επιμελητηρίου, συν-επικεφαλής του Task Force for Antisemitism of the Jewish Agency και μέλος του ισραηλινού συμβουλίου του Anti Defamation League, Σάμπι Μιώνης.

Ο ίδιος συνεχίζει στη δήλωσή του: «Ο ρατσισμός, είναι μια ιδεοληψία ιδιαίτερα επικίνδυνη για την κοινωνία και δεν πρέπει να γίνεται ποτέ ανεκτός σε οποιαδήποτε μορφή του. Όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι, ανεξαρτήτως του θρησκεύματός τους, της φυλής τους, του χρώματός τους και των σεξουαλικών τους προτιμήσεων. Η σημερινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η πρώτη τέτοια δήλωση από Έλληνα πολιτικό και γι' αυτό και έχει ιδιαίτερη σημασία και γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Ελπίζω να σηματοδοτεί μια αλλαγή στην ελληνική πολιτική κουλτούρα, στην οποία μέχρι σήμερα το ξεκάθαρο "συγγνώμη" ήταν μια άγνωστη λέξη. Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό, που αυτή η δήλωση έρχεται σε μια εποχή που δυστυχώς βλέπουμε μια αύξηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Η ξεκάθαρη στάση του κ. Γεωργιάδη ανεβάζει τον πήχη και για άλλους πολιτικούς οι οποίοι προσπαθούν να ξεπλύνουν το παρελθόν τους, τις ρατσιστικές τους απόψεις και τις νεοναζιστικές τους σχέσεις, μέσα από την συμμετοχή τους σε παραδοσιακά κόμματα, χωρίς όμως να έχουν μετανοήσει για τις πράξεις τους και την άρρωστη ιδεολογία τους, εκθέτοντας με την στάση τους το κόμμα τους και την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.